Hayal kırıklığı yarattı

Büyük ümitlerle piyasaya sürülen bu cihazlardan gelen ilk haberler, gerçek bir hayal kırıklığı oldu.

"Şimdilik" hayal kırıklığı!

Teknoloji devleri Asus ve Acer'ın ürettiği ve ultrabook adını verdikleri bilgisayarların satış rakamları, beklentilerin altında kaldı.

Digitimes'ın yayınladığı ilgili rapora göre söz konusu bilgisayar üreticileri, beklentilerin altında kalan satış rakamlarını göze alarak 2011 yılının sonuna kadar 100 binlik satış rakamı öngördü.

Intel'in aracılığıyla geliştirilen, ince ve hafif yapısıyla diğer dizüstü bilgisayarlardan ayrılan ultrabook'ların en düşük fiyatlı modeli ise 899 dolar civarında.

Intel, Ultrabook olarak tanımlanabilecek bilgisayarların 2012 yılı sonuna kadar pazarın yüzde 40'ına ulaşacağını düşünüyor. Elbette Intel'in ilk bakışta böylesi bir hedef koyması şaşırtıcı geliyor; zira satış rakamları Intel'in öngörüsünün tam aksi yönünde seyrediyor; en azından şimdilik.

Tüm bu gelişmelere ek olarak HP de 2012 içinde ultrabook'larıyla sahalara inecek. Dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi olan HP'nin de ultrabook'la meydanlara inmesi, Intel'in öngörüsünü gelecek yıl haklı çıkartabilir.

Okuyucu Yorumları