Hayalet Avcısı, Kinect'in Yeteneklerini Keşfetti

Microsoft'un Kinect'i ile hayaletleri görebileceğini fark eden bir "hayalet avcısı" ilginç bir görüntü yakaladı!

Kinect ile hayalet avı!

Xbox 360 çılgınlığı en üst düzeydeyken Kinect ilk kez tanıtıldığında, oyun tutkunları büyük bir heyecan duymuşlardı. Ancak Kinect, Xbox One'dan kaldırıldıktan sonra daha çok araştırmacılar ve geliştiriciler tarafından kullanıldı.

Yine de Kinect'e ilgi duyanlar sadece bilim adamlarından oluşmuyor. Avustralya'da kendini hayalet avcısı olarak tanımlayan biri, Kinect'in hayaletimsi şekilleri bulmakta kullanılabileceğini keşfetti. Doğaüstü olaylarla ilgilenen "profesyoneller" genellikle el kameraları veya ses kaydedici gibi cihazlardan faydalanırlar. Graham Lewis ise Kinect sensörünü kullanan, üzerinde bir sabit disk ve 7 inç'lik ekran bulunabilen bir taşınabilir cihaz geliştirdi. Lewis, şimdiye kadar önemli sonuçlar elde ettiğini söylüyor.

Kinect'in olmayan hareket ve yüzler görebildiği zaten biliniyor. ABC News'a konuşan Lewis ise North Head, Sydney'deki ünlü "hayaletli" binayı incelerken burada çalışan adamın oğlunun "ruhunu" gördüğünü iddia etti. Lewis, gördüğü şeklin kendisine el salladığını söyledi:

"Ekranda bir çocuk boyunda küçük bir vücut gördüm. Vücut topallıyor gibiydi ve el salladığımda o da bana el salladı. Libby bana dedi ki 'bu küçük Oliver, istasyondaki eski çalışanın oğlu.' "

Yaşananları yukarıdaki videoda izlemeniz mümkün. Videoda küçük bir şeklin ansızın ekranda belirdiğini görüyoruz. Bunun muhtemelen bir açıklaması var ancak bu olay, sözde hayalet avcılarının görüntülediği ilk olağanüstü olay değil. Polygon'un detaylı bir raporu, buradakinin aynısı olan bir olayı 2014'te açıklamıştı. Yine de cihazın Paranormal Activity filminde kullanılmasının ardından hayalet avı girişimlerini durdurmak mümkün olmadı.

Lewis, hayalet avcılığına çıkmayı düşünenlere bazı tavsiyelerde de bulunuyor. Lewis'e göre dışarı çıkıp dolaşmanızda, muhtemelen arkadaşlarınızla olmanızda ve karanlık şeyleri aramamanızda, dürüst ve saygılı olmanızda fayda var. Daha da önemlisi Lewis'e göre "ruhlarla nazikçe, herkesle ilk kez konuştuğunuzda olduğu gibi" konuşmamız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları