Hayalet titreşimler can sıkıyor!

Siz hiç sizi kimse aramasa bile cebinizin titrediğini fark ettiniz mi? İşte hayalet titreşim gerçeği

Hayalet titreşim can sıkıyor!

Cep telefonlarımıza o kadar bağlandık ki, artık onlar olmadan şuradan şuraya bile gidemiyoruz. Ama görünüşe göre bazılarımız, bu bağlılığı bağımlılık haline getirmiş durumda.

Worcester Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre bazı cep telefonu kullanıcıları için bu minik cihazlar birer stres kaynağı. Üniversite, bu sonuca, "hayalet titreşimler" adını verdiği durumu ortaya koyarak çıkartmış. Aralarında öğrenciler ve çeşitli meslek gruplarından farklı kişilerin bulunduğu 100 katılımcıylayapılam anket sonucunda, katılımcıların yarosondan fazlasının "hayalet titreşimler" hissettikleri ortaya çıkmış.

Hayalet titreşimler, aslında cep telefonu çalmayan bir kişinin, sürekli olarak cebinde bir titreşim hissetmesi olarak tanımlanıyor. Cebindeki cep telefonu her an çalacakmış gibi bekleyen bu kişiler, aslında bir çağrı gelmese bile telefonun titrediğini sandıklarını ve aslında olmayan çağrıya cevap vermek için telefonu ceplerinden çıkarttıklarını itiraf ediyorlar.

Bu durumu yaşayan grubun başında ise çalışanlar geliyor. Özellikle iş amaçlı olarak, şirket tarafından verilen ve her zaman açık durumda bulunması gereken telefonlar, çalışanlar üzerinde büyük bir sıkıntı yaratabiliyor.

Okuyucu Yorumları