Hayali gerçek yapan ekran!

Gerçekten sanal dünyaya girmek, daha önce hiç bu kadar "gerçek" olmamıştı!

Hayali gerçek yapan ekran!

Hüseyin Cem Köylü

Los Angeles'taki Art Center College of Design'da okuyan Jayne Vidheecharoen, bitirme tezi olarak ilginç bir projeye imza attı. Elinizi, önünde monitör olan bir kutuya sokuyorsunuz ve eliniz monitörün sanal ortamının bir parçası haline geliyor; hatta sanal ortamdaki nesnelerle etkileşime giriyor. Tam olarak sanal gerçeklik değil, paralel gerçeklik olarak adlandırabileceğimiz teknoloji gelecek vaat ediyor.

Düzeneğin çalışma prensibi aslında gayet basit. Monitör, yeşil perde ve webcam ihtiyacınız olan malzemeler. Elinizi kutuya soktuğunuzda webcam elinizi tanıyor ve arkadaki yeşil perdeye de istediğiniz görüntüyü atayabiliyorsunuz. Jayne projesinde arkaplan olarak Google Streetview'dan alınma bir görüntü kullanmış, bu sayede King Kong gibi şehirde terör estirebiliyor.

İstediğiniz objeleri de kutunun içine koyabiliyorsunuz. Dokunmatik yüzey ve RFID barkodları aracılığıyla objeler sistem tarafından tanınıyor. İsterseniz iki veya daha fazla "geçit ekranı" birbirine bağlayarak arkadaşlarınızla beraber sanal dünyaya hükmedebiliyorsunuz.

Tabii bu teknoloji tez projesi olduğu için şu an satılık değil ve üretilmiyor. Fakat elinizle sanal dünyaya hükmetme fikri çok eğlenceli gözüküyor.

Okuyucu Yorumları