Hayatı Blippar ile keşfetmeye hazır mısınız?

Artırılmış gerçeklik platformlarından Blippar, dünyadaki 10. merkez ofisini Türkiye'de açtı.

Hayatı Blippar ile keşfet

Dünyanın önde gelen artırılmış gerçeklik platformlarından Blippar, dünyadaki 10. merkez ofisini Türkiye'de açtı. Basın lansmanı için İstanbul'a gelen Blippar CEO'su ve kurucu ortağı Ambarish Mitra, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğuna dikkat çekti. Dünyada 50 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Blippar, sunduğu zengin mobil içeriklerle Türkiye'deki kullanıcılarına da nefes kesici deneyimler yaşatacak.

2011 yılında iki dahi girişimci Ambarish Mitra ve Omar Tayeb'in, İngiltere'de bir akşam 10 Pound'luk banknottan ilham alıp "Kraliçenin resmi hareket etse, ne kadar eğlenceli olurdu" diye başlayan hikayeleri, bugün milyonlarca insanın hayatına 'blipplemek' olarak girdi. Dünyanın önde gelen markaları, yayıncıları, reklamcıları ve eğitimcileri için çalışan Blippar, artırılmış gerçeklik ve görsel tanıma teknolojileriyle, fiziksel dünyayı hareketlendiriyor. Markalarla güçlü işbirlikleri yapan Blippar, yeni ve heyecan verici yöntemlerle tüketicillerin sadakatini ve markalarla etkileşimini artırıyor. Görsellere farklı bir boyut katarak, düz bir içeriğin interaktif bir şekilde hayata bulmasını sağlıyor. Ve bu sayede ilk kez pazarlamada yatırım maliyetleri bu denli net ölçümlenebiliyor. Markalar için dünya genelinde 6.8 milyar akıllı telefon kullanıcısına ulaşma olanağı sağlayan uygulama, blipplerde geçirilen ortalama 75 saniye ile uzun deneyim süresine sahip olma özelliğiyle dikkat geçiyor.

Mitra: "Hedefimiz Türkiye Pazarında 1 Yıl İçinde 2 Milyon Kullanıcıya Ulaşmak"

Bu görsel tanıma platformu yalnızca markaları güçlendirmekle kalmıyor, yayıncılara, reklamcılara, eğitimcilere müşterilerine nefes kesici ve başarısı kanıtlanmış bir deneyim yaşatma fırstı veriyor. Ve bugün akıllı telefonlar, tabletler ve giyilebilen teknolojide canlanan markalar, tüketicilerin hayatının bir parçası oluyor.

Üç yıl içerisinde büyük bir başarı yakalayarak, geçtiğimiz Haziran ayında rakibi Layar'ı da bünyesine katan Blippar, 50 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak küresel AR (Augmented Reality) platformunda lider pozisyona geldi. Bugüne dek Procter & Gamble, Pepsi, Nestle, Heinz, Coca-Cola, L'Oreal, gibi pek çok büyük markaya hizmet veren Blippar CEO'su ve kurucu ortağı Ambarish Mitra, İstanbul Raffles Hotel'de gerçekleşen Türkiye lansmanında şöyle konuştu: 'Öngörülerimize göre 5 yıl içinde bilgiye ulaşmanın iki yolu olacak. Bir tanesi arama motorunda sözcük bazlı arama yapmak. Sözcük bazlı arama yapıldığında algılarımızla kısıtlı kalıyoruz. Yani iki kişi arama motorunda bir objeyi ararken kullandığı kelimeler nedeniyle çoğu zaman aynı sonuca ulaşamıyor. İkinci yol ise mobil cihazlar ile yapılan görsel bazlı arama. Cihazınızın kamerasını hakkında bilgi edinmek istediğiniz objeye veya görsele tuttuğunuzda direkt olarak bilgiye ulaşabileceksiniz. Bizim de ulaşmak istediğimiz nokta bu.' Mitra, Blippar Türkiye'nin kurulumu ile ilgili ayrıca "Akıllı telefonların Türkiye'ye girişindeki hızlı artışa ve markaların AR (Augmented Reality), uygulamalarına olan sıcak yaklaşımına bakıldığında, Türkiye Blippar açısından odak bir pazar. İstanbul ofisimizi açtığımızdan dolayı sevinçli ve ülkenin çok sayıda sektörü ve markasını kapsamlı mobil içeriklerle zenginleştireceğimiz için çok heyecanlıyız. Hedefimiz Türkiye pazarında bir yıl içinde en az 100 lider markaya, 20 medya kuruluşuna ve 2 milyon baz kullanıcıya ulaşmak." diye konuştu.

Okuyucu Yorumları