Hayatımızda 5 yılda değişen ve değişmeyen neler var?

Değişmeyen tek şey değişimdir. Ama bazı şeylerin 5 yıl boyunca değişmeden kalması iyidir!

5 yılda neler değişir, neler değişmez?

Bir zamanlar bir bilgenin söylediği gibi, "değişmeyen tek şey, değişimdir!". Gerek günlük hayatımızda, gerek teknoloji dünyasında, gerekse de çevremizde 5 yıl boyunca bir sürü değişim yaşanıyor. Ama bazı şeyler de hiç ama hiç değişmiyor, ki bu da iyi bir şey. Onlardan bazılarını sizlere hatırlatalım dedik!

Konser izleme alışkanlıklarımız değişir

Konser izleme alışkanlıklarımız değişir

Bundan beş yıl öncesinde hepimiz konsere gittiğimizde özellikle romantik bir şarkı çaldığında çakmaklarımızı çıkarıyor, yakıyor ve sağa sola sallayarak harika bir görüntü oluşturuyorduk. Şimdi konserlere baktığımızda yine aynı romantik şarkılar, yine aynı ışık seli ile karşı karşıyayız. Ama tek bir farkla, artık elimizde çakmak yok, zaten artık konserlerde sigara içene de iyi gözle bakmıyorlar. Onun yerine bu ışık selini oluşturan akıllı telefonlarımızın ekranları. Konseri yaşarken, müziği dinlerken aynı zamanda da ölümsüzleştirmek için videoya kaydediyoruz, veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden Canlı Yayın yaparak bizim kadar şanslı olmayan diğer arkadaşlarımız ile paylaşıyoruz.

Boğaz köprülerinin sayısı değişir.

Boğaz köprülerinin sayısı değişir.

Köprüler kıtaları ve insanları birbirine bağlıyor, bitmek tükenmek bilmez trafik sorununa çözüm getiriyorlar. Ne kadar çözüm getirdikleri şüpheli ama yine de yapıyoruz. Beş yılda istanbul'da neler değişti? İki boğaz köprümüz vardı, artık üç tane var. Buna ek olarak denizin üstü yetmedi, altından da tünel açıp karşıya geçiyoruz.

En yakın arkadaşlarınız değişir.

En yakın arkadaşlarınız değişir.

Son beş yılda en çok görüştüğünüz arkadaşlarınızın sayısında bir değişiklik oldu mu? Siz de dahil olmak üzere birçok arkadaşınız yuva kurmuş, evli olanlar çocuk yapmış olabilir. Bu soruya yanıtı evet olanların hafta sonları gezmeye gittiği yerler, yaptığı aktiviteler değişti, değil mi? Hep beraber maç seyrederken, dağ bayır gezerken artık beraberce parklarda çocuk arabası itiyorsunuz, sohbetlerinizin konusu iş, ev, para, kariyerden oluşuyor. Sürekli beraber olduğunuz kişiler artık yanlarında bonusları ile geliyor, öyle değil mi?

Windows işletim sistemi değişir

Windows işletim sistemi değişir

Beş yılda kaç tane Windows değişti, sayabildiniz mi? Geriye doğru gittiğimizde beş yıl içinde kaç tane Windows gördük? Windows Vista faciasını saymazsak Windows 7, Windows 8, onun akıllı küçük kardeşi Windows 8.1 ve en sonunda da günümüzün modern işletim sistemi ihtiyaçlarını gideren ve "artık olgunlaştı" diyebileceğimiz Windows 10 ile karşı karşıyayız. Peki sizin iş yapma alışkanlıklarınız değişti mi? Word, Excel, PowerPoint üçlüsünün dışarısına kaç tanemiz çıkabildik? Günlük işlerimizin yüzde kaçını Windows üzerinden, kaçını mobil aygıtlardan yapıyoruz? Düşünün bakalım...

Eğlence anlayışınız değişir.

Eğlence anlayışınız değişir.

Eskiden tüm aile, veya eve gelen tüm arkadaşlar tek bir noktaya odaklanırdı. Televizyon dediğimiz sihirli kutuya. Oradan maç izler, oradan dizileri takip eder, haberleri oradan alırdık. Artık televizyonlarımız akıllandı, hatta televizyonlara olan ihtiyaç gün geçtikçe azalıyor. Eskiden "dizinin saatini" beklemek diye bir şey vardı, çok fazla da seçme şansımız yoktu. Artık elimizdeki tüm mobil cihazlar, tabletler, bilgisayarlarımız bir TV'ye dönüşmüş durumda. Herkes aynı anda, farklı cihazlarda istediği programı istediği anda, durdurarak, ileri geri alarak izliyor. Kısacası görsel eğlence saatlerimizi ve yerimizi TV kanalları değil, kendimiz özgürce belirliyoruz.

Arabalarımız değişir

Arabalarımız değişir

Beş yılda araç teknolojisinde büyük bir devrim yaşandığını söyleyebiliriz. Çevreye zarar veren, kocaman motorlu, bol benzin veya mazot yakan araçlardan çevreye duyarlı, yakıtı sadece koklayan hatta elektriğin gücünü kullanarak temiz ve sessiz bir seyahat vaat eden elektrikli araçlara yumuşak bir geçiş yaşanıyor. Bundan beş yıl önce arabamızı benzincide değil de bir AVM'nin otoparkında fişe takıp fulleyeceğimizi söylesek herkes güler geçerdi, şimdi ise bu bir gerçek. Önümüzdeki yıllarda elektrikli veya hibrit araçlara geçişin daha da hızlanacağını tahmin etmek için müneccim olmaya da gerek yok tabi...

Yağmur ormanları değişir

Yağmur ormanları değişir

Her ne kadar söylemesi acı olsa da, şurası bir gerçek. Dünyaya zarar veriyoruz, hala hoyratça kullanıyoruz. Dünyanın akciğerleri olarak kabul edilen yağmur ormanlarının boyutu gün geçtikçe azalıyor. Bir örnek vermek gerekirse, günümüzde her yıl Tazmanya Adası'nın yarısı kadar bir yağmur ormanı alanı yok oluyor. El birliği ile bu gidişe dur demeliyiz yoksa bundan beş yıl sonra bu dünyayı mumla arayacağız. Bunu hiç unutmamak gerekli.

...Ama tek bir şey değişmez: ASUSPRO 5 yıllık garantisi!

...Ama tek bir şey değişmez: ASUSPRO 5 yıllık garantisi!

ASUSPRO kurumsal masaüstü bilgisayarlar 5 yıl boyunca garanti altındadır.

Masaüstü bilgisayarlar, özellikle ofis ortamında kullanılan masaüstü bilgisayarlar hem yüksek performanslı, hem de güvenilir olmalıdırlar. Bir kere alındıktan sonra toplam sahip olma maliyetinin düşük olması için her an çalışabilir durumda olmalarını garanti altına almanız gerekir. ASUSPRO kurumsal masaüstü bilgisayarlarda yer alan 5 yıllık garanti yatırımınızın beş yıl boyunca emin ellerde olmasını sağlıyor. Ofisinize yeni bir bilgisayar alırken veya eskiyen makine parkurunu yenilerken 5 yıllık garanti süresi olan bir ürünü seçmenin ne kadar önemli olduğunu IT sorumluları bilirler ve doğru tercihi yaparak ileride başlarının ağrımaması için doğru adımı atarlar. Genişleme seçenekleri yüksek, yüksek performanslı ve özellikle kurumsal yapıya doğru şekilde entegre olabilmek için gerekli tüm seçeneklerle donatılmış olan ASUSPRO kurumsal masaüstü bilgisayarlar şimdi 5 yıl garanti ile beraber geliyor ve IT yöneticilerinin yüzünün 5 yıl boyunca gülmesini de garanti altına alıyor.