Hayatta Kalma (Survival) Oyunları Nedir? Nasıl Oynanır?

Kazanmak değil; yenilmemenin ön planda olduğu hayatta kalma (survival) oyunlarının dünyasına giriyoruz...

Hayatta kalma oyunları dosyası!

Hayatta Kalma (Survival) Oyunları, isminden de anlaşılacağı üzere hayatta kalmanın ön planda olduğu oyunlardır. Bu oyun türünde kazanmak değil, yenilmemek amaçlanır. Oyunun kurgusundaki her bir öğe, ana karakteri öldürmek üzerine oluşturulmuştur. Hayatta Kalma (Survival) oyunları diğer oyun türleri ile kıyaslandığında hayatımıza gireli uzun bir süre olmadı. Hatta 5 yıl önce oynanmakta olsalar da ayrı bir oyun türü olarak kabul edilmiyorlardı. Şimdi ise oyun severlerin en çok sevdikleri oyunlar arasında yer alıyorlar. Bu oyun türü özellikle de PC dünyasında hatırı sayılır bir yere sahip.

Hayatta Kalma (Survival) oyunlarında ana karakter kendi kendine hayatta kalamaz. Karşınıza mutlaka onu öldürecek bir gerekçe çıkacaktır. Bu gerekçe açlık, susuzluk, radyasyon, hava koşulları, vahşi hayvanlar, doğal afetler, savaşmakta olduğumuz düşmanlar ya da uzaylılar ve canavarlar olabilir. Hatta bazı oyunlarda bunların hepsi bir araya gelerek karakteri öldürmek için amansız bir mücadeleye girişebilir. Hayatta Kalma (Survival) oyunlarının korku türünde de önemli örnekleri bulunuyor.

Hayatta Kalma Oyunları Nasıl Oynanır?

Hayatta kalma oyunları son dönemim en popüler oyunları arasında yer alıyor. Survival oyunları 2013'ten beri oyun sektörünü adeta kasıp kavuruyor. Pek çok platformda birbirinden farklı Survival oyunlarına ulaşmak mümkün. Windows, Playsation, iOS ve Android platformlarında oynanabilecek çok sayıda farklı hayatta kalma oyunu var.

Bundan birkaç yıl sonra hayatta kalma oyunlarının büyük ölçüde sanal gerçekliğe uyarlanması ve bu konsepte uyumlu olarak üretilmesi bekleniyor. Özellikle korku türündeki hayatta kalma oyunlarının sanal gerçeklikle uyumlu hale gelmiş formatı oyun severler tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Hayatta Kalma Oyunlarını İndirin

Hayatta kalma oyunlarına nasıl ulaşılacağı, oyunun platformuna bağlı olarak değişiyor. Eğer tabletinizde ya da akıllı telefonunuzda oyun oynamak istiyorsanız Google Play ya da App Store'dan Survival oyunlarına ulaşmanız gerekiyor.

Eğer PC üzerinden oyun oynayacaksanız Steam'e kaydolmanız ve oyunu Steam üzerinden satın almanız gerekiyor. Survival oyunlarının pek çoğu kısa süre içinde kendi oyuncu kitlesini oluşturdu. Eğer hangi oyunu alacağınıza henüz karar veremediyseniz Twitch platformu üzerinden yapılan yayınları izleyerek kendiniz için uygun olan hayatta kalma oyununu seçebilirsiniz.

Dayz İndirin

Arma II'nin bu kadar çok satılmasının en büyük sebeplerinden biri olan Dayz, tek başına bir oyun haline geldiğinden beri en çok oynanan hayatta kalma oyunlarının arasında yer alıyor. Oyun Steam üzerinden satın alınabiliyor ve Alpha sürümü ile oynanabiliyor.

Dayz'da son yıllarda dizi ve oyun sektörüne pençesine almış olan zombilerin atağı ile karşılaşıyorsunuz. Dünya bir istila altında ve siz kısıtlı olanaklarla hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Çevreyi keşfetmek, yiyecek içecek bulmak, siyah ve erzak depolarken gözleri her daim açık tutarak zombilerle savaşmak lazım. Tabii öteki oyunlarla savaşabilmek ya da birlikte zombilere karşı koymak da oyunun en eğlenceli taraflarından.

Miasmata İndirin

Miasmata İndirin

2012 yılında Steam ve GOG üzerinden piyasaya sunulan Miasmata, kısa süre içinde hatırı sayılır bir oyuncu kitlesi edindi. Gizemli bir adada hayatta kalma mücadelesi veren bir bilim adamını konu edinen Miasmata, hem karakterin düzenli olarak kendisine bakmasını gerektiriyor hem de oyuna kapılıp dikkati elden bıraktığınız anda karşınıza çıkan tuzaklarla karakterinizi öldürebiliyor. Üstelik bir de geriye doğru akan saat var. Aksiyonun her türünü içinde barındıran bu oyunun kısa süre içinde favorilerin arasına girmesi tesadüf değil.

Adada Hayatta Kalma Oyunları

Hayatta kalmak ya da Survival denildiğinde aklımıza gelen ilk ortam ıssız bir ada oluyor. Issız bir adaya gitsek yanımıza alacağımız 3 şeyin ne olacağını çocukluğumuzdan beri konuştuğumuz göz önüne alınırsa, bu durum çok da şaşırtıcı değil. Miasmata, adada hayatta kalma oyunlarının en popülerlerinden.

Adada hayatta kalma oyunları arasında en çok sevilenlerinden biri diğeri de The Forest. The Forest'ta bir uçak kazası sonucunda gizemli bir adaya düşüyoruz ve bir yandan zor şartlarda hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da korkunç canavarlardan kaçıyoruz. The Forest, korku temasının oldukça öne çıktığı bir oyun. Hatta gece geç vakitlerde tek başınıza oynarsanız, uykuya dalmakta zorluk çekeceğinizi söyleyebiliriz!

Okuyucu Yorumları