Hazırda beklet işlevini etkinleştirin!

Windows 10'da normalde görünmeyen "Hazırda Beklet" işlevini etkin hale getiriyoruz!

Hazırda Beklet'i açın!

Windows 10'un "Yeniden başlat" ve "Bilgisayarı kapat" işlevlerini muhtemelen sıkça kullanıyorsunuz. Peki burada kullanabileceğiniz birkaç seçenek daha olduğunu biliyor muydunuz?

"Uyku" ve "Hazırda beklet" işlevleri benzer olsalar da, farklı biçimde çalışıyorlar. Uyku modu, her şeyi geçici olarak RAM'e saklayarak sisteminizi düşük güç konumuna alırken Hazırda beklet, RAM'deki bilgileri geçici olarak sabit diske kaydederek bilgisayarı gerçekten kapatıyor.

Windows 10'da Hazırda beklet seçeneğinin varsayılan olarak gösterilmediğini fark etmişsinizdir. Bu işlevi geri getirmek için Denetim Masası'nda küçük bir ayar değişikliği yapmanız gerekiyor.

Hazırda beklet işlevini etkinleştirin!

Önce Denetim Masası'ndan Güç Seçenekleri'ni açın ve sol taraftan "Güç düğmesinin yapacaklarını seçin" bağlantısına tıklayın. Açılan yeni ekranda, üst tarafta "Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir" bağlantısını göreceksiniz. Bu bağlantıya tıklayın ve ekranın alt tarafına doğru kaydırarak "Hazırda Beklet" seçeneğini etkin hale getirin.

Hazırda beklet işlevini etkinleştirin!

Başlat menüsündeki Aç/Kapa seçeneğine tıkladığınızda yeni Hazırda beklet seçeneğini görebileceksiniz. Programlarınızın durumunu saklayıp daha sonra (örneğin birkaç saat veya gün sonra) kaldığınız yerden devam etmek istediğinizde, Hazırda beklet seçeneğini kullanabilirsiniz. Kısa süreli aralar için daha hızlı çalışan Uyku modunu kullanmanız, daha yerinde olacaktır.

Okuyucu Yorumları