HD-DVD'sini getirene Blu-Ray

HD-DVD teknolojisinin sonlandırılması, HD-DVD ürünlerini alan tüketicileri kara kara düşündürüyor. <br />

Değiş Tokuş

Geçtiğimiz Ocak ayında Warner Bros. tarafından yapılan açıklamada HD-DVD'yi desteklemediklerini, Blu-Ray'la yola devam edeceklerini öğrenmiştik. Bu tercih, HD-DVD'nin bir bakıma sonunu hazırladı ve şimdi elinde HD-DVD ürünleri kalan tüketiciler bu ürünle ne yapacağını düşünüyor.

Tam bu bağlamda, bazı perakendecilerin, elinde HD-DVD ürünü bulunan tüketicilere yönelik bazı kampanyaları dikkat çekiyor. Perakendeciler, tüketiciye belli bir kredi vererek Blu-Ray dahili bir ürün satın alması karşılığında ellerindeki HD-DVD ürünlerini alabileceklerini söylüyorlar. Yani diğer bir deyişle Blu-Ray rününü almadan tüketiciler ellerinde kalmış HD-DVD ürünlerinden kurtulamıyorlar. Bu uygulamaya şu an için küçük çaplı perakendeciler destek verse de Wal-Mart gibi dünyanın dev şirketlerinin bu anlamda ne yapacağı henüz bilinmiyor.

Aslında Ocak ayında Warner Bros.'un yaptığı açıklamayı, tüketiciler ciddiye alsalardı, bugün belki böyle bir problemle karşılaşmayacaklardı. Zira bu açıklamadan sonra HD-DVD'nin sonunun geleceği neredeyse kesinleşmişti.

Wal-Mart ve Amazon.com gibi dev şirketlerin bu kampanyaya nasıl yaklaşacağını da ilerleyen günlerde öğreneceğiz.

Okuyucu Yorumları