Hello Kitty'ye hacker şoku!

3.3 milyon hesap daha, Japon sitesine saldıran hacker'ların kurbanı olmaktan kurtulamadı!

Bu kez Japonları hack'lediler

Sanriotown isimli Japon sitesi , hacker'ların kurban listesinde yerini almış durumda. Her ne kadar Sanriotown çoğumuzun aklına hiçbir şeyi getirmese de, çocuklar için durum biraz daha farklı. Sanrio adlı Japonyalı firma, Hello Kitty gibi figürlerin arkasındaki isim olarak kendisini göstermekte. Sanriotown internet sitesi ise, bu topluluğun resmi sitesi ve veri tabanını hellokitty.com ve internet sitesinin bazı yerel sürümleri gibi diğer siteler ile paylaşmakta. Bu yüzden hack'lenen kurbanlarının büyük kısmının çocuklar olduğu tahmin edilebilir.

İnternete sızdırılan veriler kullanıcıların isimlerini, şifrelerini, doğum tarihlerini, cinsiyetlerini, bulundukları ülkeleri ve e-posta adreslerini içermekte. Ayrıca veri tabanında güvenlik soruları ve cevapları da yer almakta. Bu yüzden eğer sizin veya çocuğunuzun bu sitelerde hesabı bulunuyorsa, şifrenizi ve güvenlik sorularınızı değiştirmenizde yarar var.

Her ne kadar veri tabanındaki şifreler şifrelenmiş olsalar da, kullanılan (SHA-1) algoritma artık eskimiş durumda ve bu yüzden de şifreler kolay bir şekilde kırılabiliyor. Bu hack, çocukların internet sitelerinde bu ay yaşanan ikinci en büyük kırılma olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce de VTech'in veri tabanının ele geçirildiği doğrulanmıştı...

Okuyucu Yorumları