Helyum'dan çevre dostu yeni ürün: Ecofont

Yeni bir ürün olan Ekofont, kartuş/toner maliyetlerini azaltıyor, çevreyi de koruyor!

Tasarruf ettiren yazılım!

Helyum Bİlişim, ECOFONT ürünlerinin Türkiye Tek Distribütörü oldu. Dünya çapında önemli bir yere sahip olan, Trend Micro, USB-K ve Tufin gibi çok sayıda ürünün Distribütörlüğünü üstlenen Helyum Bilişim; ürünlerini çeşitlendirmeye devam ediyor. "Yeşil Baskı" sloganıyla ortaya çıkan Ecofont yazılımı %50 kartuş/toner tasarrufu sağlıyor.

Avrupa Çevreci Proje Ödülüne sahip olan Ecofont, kurum çalışanlarının ve ev kullanıcılarının çevre bilincini artırmak için bir araç. Ecofont ile yapılan her yazdırma işlemi, gelişmekte olan çevre bilincine de extra bir katkı sağlıyor.

Ecofont ile karbon salınımını minimuma indiren Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt; "İş süreçlerimizi sürdürülebilirlik prensiplerine göre dönüştürüyoruz. [...] Metinlerde kullandıkları delikler sayesinde mürekkep tüketiminde %50'ye varan tasarruf sağlayan Ecofont, Türk Telekom çalışanlarının bilgisayarlarında öncelikli olarak kullanılacaktır." açıklamasını yapmıştır.

Helyum Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Neslihan Aksun; "Ecofont fontları sayesinde yazdırma işlemi daha az toner kullanımı anlamına geliyor. Üretim ve dönüşüm süreçlerini incelediğimizde bütün bir toner döngüsü için doğal çevreye çok büyük ihtiyaç var. Ortalama 1000 çalışana sahip bir kurum, neden olduğu sera gazı yayılımını yılda yaklaşık 10 ton karbondioksite kadar azaltabilir. Bu şirketlerin ihtiyaç duyduğu tüm bu tonerin döngüsü için kullanılması gereken su miktarı ise maalesef yaklaşık olarak 240.000 litredir. Ne tür boyutlarda tasarruf yapılabileceğini hayal ettiğimizde bu ürünün ülkemizde de olması gerekliliğine karar verdik." dedi.

Aksun, çevreci tasarımıyla Ecofont bireysel ürünlerin çok yakında Helyum Teknoloji Bayileri ve Teknoloji Zincir Mağazalarında yer alacağını açıkladı.

Ürünün ücretsiz demo versiyonunu indirmek ve incelemek isterseniz; http://www.ecofontturkiye.com/indir.php

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları