Hem cep, hem sabit telefona tek numara!

Google önce Android ile cep telefonlarına girdi, şimdi de VoIP ile büyük bir yenilik peşinde!

Google'dan yeni bomba!

Google farklı konularda yeni özellikler geliştirmeye ayırdığı zaman kadar, farklılık yaratan firmaları incelemeye ve satın almaya da zaman ayırıyor. Üstelik pek çok konuda sessiz ve derinden gitmeyi seven Google, başarıyı yakalamış bir firma yerine, potansiyeli olan firmaları tercih ediyor. 2007 yılında GrandCentral adlı firmayı satın alırken de durum aynen böyleydi. GrandCentral, VoIP üzerine faaliyet gösteren, potansiyele sahip bir firmaydı. Fakat Google firmayı satın aldıktan sonra bir daha adını duyan olmadı. Ölü bir yatırım olduğunu düşünülmeye başlamışken geçenlerde Google, GrandCentral'ın ölü bir yatırım olmadığını ispatladı.

Google, 2 yıldır üzerinde çalışmayı sürdürdüğü VoIP hizmetini nihayet resmi olarak duyurdu. Üstelik pek çok heyecan verici özelliği ile birlikte. Bunlar arasında en heyecan verici olanı geliştirilen sistem ile cep, ev ve ofis telefonlarını tek bir numara ile erişilebilir hale getirecek olması. Ayrıca Google'ın bu hizmeti aynı Skype'ta olduğu gibi ABD kullanıcıları için ücretsiz ülke içi arama ve ucuz uluslarası görüşme olanağı sunacak. Sesli mesaj özelliği de sunan hizmet, mesaj konusunda da bir adım ileri giderek sesli metin mesajlarını yazılı hale de dönüştürebiliyor.

Şimdilik sadece var olan GrandCentral kullanıcıları için aktif olan hizmetin ne zaman ABD dışında kullanılmaya başlanacağı konusunda ise henüz bir bilgi yok.

Okuyucu Yorumları