"Hem sıcak, hem yavaş!"

Büyük iddia ile piyasaya sürülen bu yeni canavarlar, PC üreticilerinden geçer not alamadı!

"Hem sıcak, hem yavaş!"

Bilgisayar üreticileri, yeni ürünlerinde kullandıkları Intel'in Haswell çipinin, üretim öncesi modelden çok daha yavaş çalıştığını ve daha çabuk ısındığını iddia ediyorlar.

PC Pro'nun bildirdiğine göre, en az dört bilgisayar üreticisi, son modellerinde kullandıkları Haswell çiplerin, söz verilen performansı sergilemekten çok uzak olduğunu iddia ediyor. Eğer iddialar doğruysa çipler, üretim öncesi referans modellerden 15 derece daha sıcak çalışıyor ve söz verilen hız atlatma performansını sergileyemiyor. Söz konusu firmalardan biri, üretim öncesi modellerin hızını 3,5 GHz'den 4,7 GHz'e çıkartabildiklerini ancak aşırı ısınma ve güç sorunları nedeniyle son ürünlerde kullandıkları çiplerden en az 40-50 tanesinin hızını 4,2 GHz'den yukarı çıkaramadıklarını belirtiyor. Diğer firmalardan da çiplerin üretim öncesi modelleriyle üretim modelleri arasında hız aşırtma performansı açısından büyük fark olduğuna dair açıklamalar geldiği belirtiliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Intel ise, "Hız aşırtma performansı, pek çok farklı etkenden dolayı işlemciden işlemciye, nesilden nesle değişecektir. Belli bir frekans garantisi vermemiz mümkün değil. Ürünlerimize yeni ve heyecan verici hız atlatma özellikleri eklemeye devam edeceğiz" dedi.

Okuyucu Yorumları