Hepsine hükmedecek bir dizüstü

Lenovo IdeaPad Z,gücünü kalbindeki Intel Turbo Boost teknolojisine sahip Intel Core i5'ten alıyor

Hepsine hükmedecek dizüstü

ADVERTORIAL

Eğer masaüstü PC alacaksak dış görünümüne çok fazla önem
vermeyiz. Performans ve fiyat gibi kriterler daha önce gelir.

Dizüstü bilgisayarlar ise tam tersine kol saati ya da cep telefonu gibi "kişisel" bir üründür ve taşınabilir olmaları yüzünden hayatımızın içindedir. Dizüstü PC'miz topluluk içinde dikkat çeksin, beğenilsin, hakkında soru sorulsun, bizi yansıtsın bir anlamda "sahibinin sesi" olsun isteriz. Diğer yandan bu özelliklerin yanında performans açısından masaüstü PC'lerin gerisinde kalmamalı ve kullandığımız uygulamalar, pürüzsüz ve sorunsuz bir şekilde çalışabilmelidir. Bu beklenti listesi daha uzayıp gidebilir. Fakat genel olarak söyleyebileceğimiz şey şu: çoğu kullanıcı, sahip olduğu ya da olmayı düşündüğü dizüstü bilgisayarının her konuda iyi olmasını istiyor. Özel amaçlı kullanıcıları hariç tutarsak, genelde ürün bir konuda çok iyi olup diğerlerinde parlak bir tablo çizemeyince kullanıcıların nezdinde cazibesini kaybedebiliyor.

Mükemmel Tasarım ve Ergonomi

Mükemmel Tasarım ve Ergonomi
Geniş tuşlar: Verimli ve hatasız klavye kullanımı için özel olarak tasarlanan tuş yapısı, ürünün pratikteki kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyor.

Lenovo IdeaPad Z560, çeşitlilik gösteren kullanıcı beklentilerini karşılamak üzere tasarlandı. Bu dizüstü PC'nin sunduğu özellikler, gerçekten de o kadar zengin ki, ürüne kayıtsız kalmak mümkün değil. Öncelikle, ilk bakışta dikkat çeken tasarımı ve genel görünümüyle IdeaPad Z560'ın "güzel bir ürün" olduğunu söyleyebiliriz. Göz alıcı görünümün altında, piyano siyahı parlak kapak ve gümüşi iç kısma ek olarak ürünün yuvarlak hatları baş rol oynuyor. Ürüne dokunmaya başladığınızda elinizi üzerinden alamıyorsunuz.

Pratik kullanım da aynı şekilde keyifli. Touch pad ve klavye ile çalışırken Z560'ın verimlilik üzerine kurulu olduğunu kolayca farkediyorsunuz. Elleriniz ister küçük isterse büyük olsun, klavyede hızlı yazım sırasında sıkıntı yaşamadan çalışabilmek mümkün.

Güçlü ve eğlenceli bir Dizüstü PC

Güçlü ve eğlenceli bir Dizüstü PC
Hem şık hem de rahat Gümüşi alüminyum alaşımlı gövde malzemesi ürüne asil bir hava katarken, touch pad rahat bir kullanım sunuyor.

Dizüstü PC'lerin günlük hayattaki rolü gereği tasarım ve ergonomi gibi faktörlere bu kadar önem vermemizin bir sebebi de Lenovo IdeaPad Z560'ın donanım özelliklerinin zaten çok güçlü olması. Bu gücü Intel'in yeni harikası Turbo Boost teknolojisiyle donatılmış Corei5 işlemcisinden alan Z560, başta oyunlar olmak üzere performans gerektiren uygulamalarda ayağınızı yerden kestiği gibi, 1 GB adanmış belleğe sahip nVidia GeForce 310M grafik birimi sayesinde HD video gösterimi ve 3B
uygulamalarda görsel bir şölen sizi bekliyor. Tabii tek bir dokunuşla ses ve görüntü ayarlarını en iyi düzeye getiren OneKey Theater II ve harika bir akustik ortam sağlayan Dolby Advanced Audio özelliklerin de unutmadan ekleyelim. 15.6 inçlik 1366 x 768 piksel çözünürlüklü 220 nit'lik parlak ekran alışkanlık yapacak kadar başarılı. 8 GB'a kadar DDR3 bellek ve 640 GB'a kadar sabit disk ise performans ve depolama
alanı konusundaki endişeleri tamamen ortadan kaldırıyor.

Bu özellikle sadece Lenovo'da var

Bu özellikle sadece Lenovo'da var

Microsoft ve Lenovo mühendislerinin ortaklaşa çalışması sonucu yaratılan ve Windows 7 altında çalışırken çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayarak maksimum verim almayı mümkün kılan iki önemli özellik bulunuyor. Bunlardan ilki olan Windows 7 Lenovo Enhanced Experience sayesinde, PC'niz daha hızlı açılıp kapanırken,
ayrıca bağlanma süresi de kısalıyor. Ek güvenlik özellikleri de cabası. İkinci özellik olan Windows 7 Lenovo Enhanced Experience RapidDrive ise olayı bir adım ileri taşıyarak tüm Windows 7 deneyiminizde pratikte kolayca hissedilebilen hızlandırıcı bir işlev ortaya koyuyor. Daha hızlı açılıp kapanan pencereler, daha hızlı başlatılan ve sonlandırılan uygulamaların altında RapidDrive özelliği yatıyor. Henüz Windows 7'nin geliştirilme aşamasındayken Microsoft ve Lenovo arasındaki özel bir anlaşma ile Lenovo kullanıcılarına sunulan bu iki özelliğin Lenovo dışındaki PC'lerce desteklenmediğini vurgulamakta fayda var.

Gelişmiş güvenlik özellikleri

Gelişmiş güvenlik özellikleri

Lenovo IdeaPad Z560'da bulunan OneKey Rescue yazılımı, tam bir kurtarıcı. Sisteminizde sorun çıktığında kolay ve hızlı bir şekilde verilerinizi kurtarabileceğiniz bu yazılım dışında VeriFace yazılımıyla PC'nizi açmak için şifre olarak yüzünüzü kullanabilirsiniz. Wi-Fi, BlueTooth ve dahili 3G modemle sizi her yerden internete bağlayabilen IdeaPad Z560, 6 hücreli piliyle 7 saate kadar pil ömrü sunabilirken küçük güç adaptörü taşıma sırasında size yük olmuyor. Tüm bu saydığımız üstün özelliklerden sonra Lenovo IdeaPad Z560'ın erişilmez fiyata satılan bir ürün olduğunu sandıysanız yanıldınız demektir. Zira Lenovo Z serisini hem üstün özelliklerle hem de herkesin sahip olabileceği fiyatlarla satışa sunuyor.

Ayrıntılı Bilgi: www.lenovo.com.tr