Her işi yapan PC

TV, radyo kartları, gelişmiş ses sistemleri ve video oynatıcılarının sağladığı yararlara kullanıcılar artık çaba sarf etmeden sahip olmak istiyorlar.

Her işi yapan PC

Bilgisayarlarında televizyon seyretmeye kalkışanlar, televizyon kartının montajından sürücülerin yüklenmesine, gerekli yazılımları çalıştırabilmeye kadar pek çok süreçte sorun yaşamış olabileceklerini hatırlarlar. Üstelik bu tür genişleme kartları, biraz donanım bilgisi olup da bilgisayar kasasını söküp takabilecek kapasitedeki kullanıcılar içindir ve daha mülayim kullanıcılar için belki sadece yeşil, yabancı bir devre kartından başka bir şey değildir. Kaldı ki, yüksek bilgi seviyesindeki kullanıcılar için bile ihtiyaç olduğunda gerekli yazılımlar el altında bulunmaz veya kartları yerleştirecek uygun yuva yoktur, vs.

Herkesin PC uzmanı olmadığını ve donanı m-yazılım sorunları çözme yetisine sahip olmak zorunda olmadığını bilen donanım üreticileri, bilgisayarlarıyla didişmeden, sürücülerle, kasalarla, tornavidalarla uğraşmadan multimedya performansı almak isteyenler için “komple” çözümler duyurmaya başladılar. Bir bilgisayar kasasına, televizyon, video oynatıcı, radyo, müzik seti, resim/ fotoğraf albümü gibi özellikler yükleyen geliştiriciler, kullanıcıların ileride PC sorunları ile boğuşmaması için de tüm bu özellikleri PC’den bağımsız hale getiriyorlar. Yani, satın alınan ürün sabit diskler formatlansa, PC açılmasa bile televizyon olarak kullanılabiliyor. CD veya DVD sürücüsüne elektrik gittiği sürece video oynatıcı olarak çalışabiliyor, radyosuna, müzik setine tek bir düğmeyle ulaşılabiliyor. Windows XP’nin multimedya eklentisinden de yararlanabilen bu yeni multimedya bilgisayarları n göze çarpan en önemli özelliği, multimedya özelliklerin işletim sistemlerinden yani PC’nin kendisinden bağımsız çalışması. Üzerlerinde kontrol panelleri olan kasalar, PC ekranını veya masaüstünü görmeden, monitör kapalıyken bile gerekirse uzaktan kumandayla televizyona, radyoya, video sürücülere, müzik setine kumanda edebilmeyi mümkün kılıyor. PC üreticileri Acer (Aspire RC900) ve Asus (Digimatrix) şimdiden iki modelle bu ihtiyaca yönelik pazara ürün verirken, fiyatlar da sıradan PC’lerle rekabet edebilecek seviyeden çok uzak olmadığı için yeni “PC ötesi” PC’lerin kullanıcıların kısa sürede ilgisini çekip piyasada standart haline gelebileceğini kestirmek zor değil.

Okuyucu Yorumları