Her köşeden Apple çıkıyor

Teknoloji dünyasının en can sıkıcı alanından, ezici bir üstünlükle yine Apple çıktı...

Her köşeden Apple çıkıyor

Özellikle akıllı telefonların piyasaya çıkmasının ardından büyük türetici firmalar arasındaki rekabet bir hayli arttı. Eskiden sadece farklı reklamlarda birbirlerine sataşan birçok marka, günümüzde dava açmanın daha kolay olduğuna inanıyor olacaklar ki her gün yeni bir dava haberi ile karşılaşmamız işten bile değil.

Kanzatec IP Grup adındaki bir danışmanlık firmasına göreyse, halen devam eden patent davaların yüzde 60'ında Apple'ın ismi var. Bu davalarsa genel olarak iki kategoriye bölünüyorlar. İlk başta Apple'ın, ürettikleri "multi-touch" teknolojisini çaldığını iddia eden ve firmayı dava eden Elan Microelectronics gibi daha küçük isimler bulunuyor. Pek tabi dünyanın en büyük üreticilerinden birisi olan Apple, içerisinde bulunduğu yazılım ve donanım ekosisteminde birçok ufak IP sahiplerinin de hedefi oluyor.

Kanzatec'in başkan yardımcısı koltuğunda outran Feisal Mosleh ise konu hakkında şunları söyledi; "Apple, teknoloji dünyası üzerindeki dominant gücünü sürdürdüğü sürece, birçok irili ufaklı IT firmasının hedefi olacaktır."

İkinci kategoride ise, Apple'ın açtığı davalar var. Apple, o zamanlar daha ufak olan cep telefonu üreticisi HTC'ye açtığı davanın ardından, en büyük rakibi olan Samsung'a Nisan 2011'de ilk davasını açtı. Nitekim bu iki firma da Mart 2010'da Apple'ı fikri mülkiyet hırsızlığı yapmaktan dolayı mahkemeye vermişlerdi. Apple'ın şimdiki hedefiylse batmakta olan Eastman Kodak.

Okuyucu Yorumları