Her Ortamda Mükemmel Performans

Standart yazıcı, fotokopi, faks ve tarayıcı olabilen Lexmark X634dte, kullanıcıya dakikada 43 sayfa çıktı alma olanağı sağlıyor. Çözünürlüğü 1200 x 1200 dpi olan bu yazıcıların 80Mb belleği bulunuyor.

Her Ortamda Mükemmel Performans

Dokunmatik renkli ekranı sayesinde kullanıcılar kolaylıkla baskı, fotokopi, tarama ve faks özelliklerini kullanabiliyorlar. Network ortamına kolaylıkla entegre olan LDAP sayesinde ise dokümanlar direkt olarak e-mail’a yollanabiliyor.

Otomatik çift taraflı baskı özelliği sayesinde kağıt tasarrufu sağlamakla kalmayıp, bu özelliği sayesinde az kağıt harcandığından doğanın korunmasına da katkıda bulunuyor.
500 sayfa kağıt kapasiteli standart kağıt kapasitesini arttırmak için toplam 4000 sayfayı aşan opsiyonel girdi seçenekleri ile, 5 kutuluk mailbox, finisher, çıktı tepsisi ve mobilya opsiyonları da mevcut. X634dte yazıcıları kullanıcıya opsiyonel olarak zımbalama, elektronik sınıflandırma gibi “finishing” özellikleri de sunmakta.

Lexmark’ın bu yeni yazıcısının tarayıcısı ile kullanıcı; renkli ve mono olarak, e-mail adresine, FTP server’a veya workstation’a tarama yapabiliyor. Orijinal dubleks dokümanları da renkli olarak tarayabilen X634dte’nin tarayıcısı ile taranacak dökümanın özelliklerini girip istenen formatta tarama yapılabiliyor. Ayrıca 9999 kısa yol oluşturmak da mümkün.

Fotokopi özelliği kullanılarak; doküman bir kere taranıp birçok çıktı alınabildiği gibi bir kerede 1-999 kopya da yapılabilmekte. Baskıyı kağıdın boyutuna göre ayarlama olanağı sunması yanında dökümanı %25 -%400 oranında büyütüp, küçültme olanağı bulunmakta. Ayrıca multi-up (2-up, 4-up), landscape ve portrait baskı da yapılabiliyor. X634dte’lerde dubleks kopyalama ve elektronik düzenleme özellikleri de bulunmakta.

Lexmark X634dte’nin faks özelliğini kullanarak; aynı faksı ayrı adreslere tek tek yollamak yerine grup halinde faks yollayıp, istendiğinde yollanacak faksı ertelemek de mümkün. 9999 kısa yol oluşturulabildiği gibi gelen giden faksları gösteren bir rapor verme özelliği de bulunmakta. Bununla birlikte otomatik ve kişiselleştirilebilir faks kapakları oluşturulup, kalite ayarları yapılabiliyor. Ayrıca yollanan faks gitmemişse tekrar denemenin yanı sıra hafızaya kaydedip istenen saat ve tarihte otomatik olarak yollaması da sağlanabiliyor.

Eğer bir mail server’ınız varsa; MFP (Çok amaçlı ürün) üzerinden kullanabilmenizi sağlayan LDAP (3.0)(Lightweight Directory Access) da bulunuyor. Böylece çok amaçlı ürünle kullanmak için ayrı bir directory yaratmanız gerekmiyor. LDAP kullanılmadığında ise müşteri için sistem yöneticisi tarafından oluşturulan email ve faks kısa yolları bulunup, kullanılıyor.

X634dte’nin, Lexmark’ın tüm network yazıcı yelpazesine entegre edilmiş olan, Lexmark’ın en yeni ve en ileri network teknolojisi ile donatılmış. Dahili 10/100-network adaptörü ile X634dte tüm network ortamlarında kullanılabiliyor. Lexmark’ın yazılımlarından biri olan ve yazıcıyla birlikte verilen “MarkVision Professional” ile kullanıldığında ise network üzerinden yazıcıyı kontrol etmeyi ve yönetmeyi sağlıyor.

Bu yazıcılarda “Confidential Printing” denen ve dökümanı basacak olan kişinin altı haneli şahsi şifresini girmeden baskıyı gerçekleştiremediği bir özellik de bulunmaktadır. Bununla birlikte ortak kullanılan bir yazıcıda kullanıcının PIN kodunu girmediği sürece işi iptal etme olanağı da vardır. Bu özellik networklü yazıcılarda kullanıcıya gizlilik ve güvenlik sağlar.

Lexmark’ın Doküman Distribütörü (LDSS 3.2) ile kullanıldığında ise dokümanları kolayca dağıtmayı, dokümanların üzerinde istenen değişiklikleri yapmayı ve bu dokümanlara yeni bilgiler eklemeyi sağlıyor. Ayrıca LDSS ile taranmış dokümanın elektronik yolla dağıtımı da yapılıyor. Bunun avantajı ise kopyalamadan dolayı zaman zaman okunaksız olan bu nedenle de kullanılamayan kötü baskı ile bunun sebep olduğu zaman kaybı ve kağıt israfını önlemesi. Böylece, LDSS çok fonksiyonlu basım teknikleri ile tekrar tekrar basılan dokümanların değişim ve nakil işlerini otomatikleştirip kullanıcılara daha önemli işlerin yapılabilmesi için zaman kazandırıyor.

Okuyucu Yorumları