Her şey, parmak ucunuzda!

Japonya, ülkedeki hemen her şeyi, iki parmağımızın ucuna sığdırmaya karar verdi!

Her şey, parmak ucunuzda!

2020 Tokyo Olimpik ve Paralimpik Oyunları halen uzakta gözükse de, Japon otoriteler, ziyaretçilerin ülkeye girişlerinin ve satın alımlarının mümkün olduğunda kolay olması için çalışmalarına şimdiden başladı. Bu amaç için de kimlik olarak parmak izlerinin kullanımına karar verilmiş durumda.

Japan News'in haberine göre hükumet, bu yaz başlatacağı denemeler ile, sadece iki parmak izinizi kullanarak güvenlik bariyerlerinden geçmenize, kahve satın almanıza ve daha pek çok şeye imkan tanıyacak. Parmak izleri ve diğer veriler (kredi kartları gibi) hava alanlarında ve diğer konumlarda kaydedilecek.

Bu sistem ile beraber, örneğin Japonya'da giriş yaparken sizden pasaport isteyen bir otele kaydınızı yaparken sadece parmak izinizi vermeniz yeterli olacak. Ayrıca bu sistem ile Olimpiyat oyunlarının gerçekleştiği alanlara ve benzer diğer etkinliklere girişler çok daha hızlı ve sorunsuz halledilebilecek.

Bu çalışmanın ikincil bir amacı daha bulunmakta. Japonya, nakit para ve kredi kartı taşıma ihtiyacını ortadan kaldırarak suçları engellemeyi ve turist sayısını arttırmayı hedefliyor. Hükumet, 2020 yılına kadar yılda 40 milyon turistin ülkeye ziyarete gelmesini hedeflemekte.

300 otel, restoran ve popüler turist mekanlarında bulunan diğer konumlar ilk denemeye dahil ediliyor ve önümüzdeki yıl, Olimpiyat hazırlıklarının hızlanması ile beraber bu çalışma daha da genişletilecek.

Buradaki en önemli potansiyel endişe ise her zamanki gibi mahremiyet: Hükumetin planları, turist hareketlerini ve harcama alışkanlıklarını haritalayarak gelecek olan kalabalığı kontrol etmeyi kolaylaştırmayı içermekte ancak bu verilerin önceden anonimleştirileceği sözü de verilmiş durumda.

Okuyucu Yorumları