Her Şeyin İnternetine Qualcomm damgası!

Qualcomm, San Francisco'da yaptığı gövde gösterisinde yeni "Her Şeyin İnterneti" çözümlerini sundu!

Qualcomm geleceğe hazır!

14 Mayıs'ta San Francisco'da gerçekleşen ve Türkiye'den sadece CHIP'in yer aldığı etkinlikte Qualcomm, önemli duyurularla Her Şeyin İnterneti alanındaki varlığını genişlettiğini duyurdu.

Qualcomm, Her Şeyin İnterneti (IoE) platformunu altı adet yeni ekosistem sağlayıcı ile genişletiyor. Bu gelişme, bulut hizmeti esnekliğini artırarak IoE'ye bağlanmak için Wi-Fi kullanan cihazların gelişimini basitleştirecek ve söz konusu çözümlerin daha geniş bir kitleye yayılmasını sağlayacak. Duyurulan yeni ekosistem sağlayıcılar arasında Ayla Networks, Exosite, Kii, Proximetry, Temboo, Xively de yer alıyor.

IOE etkinliği Qualcomm Başkanı Derek Aberle'nin açılış konuşması ile başladı

IOE için daha hızlı ve daha uygun fiyatlı çözümler

QCA401x ve QCA4531 olmak üzere tanıtılan iki yeni akıllı bağlantı çözümü ise internet bağlantılı ürünlere zengin özellikli kablosuz bağlantı ve geniş beceriler katıyor. Her iki çözüme de, çözümlerin müşteriler tarafından hızlı ve maliyet açısından avantajlı bir şekilde kullanılabilmesine yönelik geliştirme platformları da eşlik ediyor.

IOE etkinliği Qualcomm Başkanı Derek Aberle'nin açılış konuşması ile başladı

Geliştiriciler için 75 dolara Dragonboard

Ayrıca OEM'cilerin ve geliştiricilerin yeni alanlara yelken açmasını sağlayacak iki yeni yüksek performans SOC olan Snapdragon 600 APQ8064 4 çekirdekli işlemciye sahip Linux masaüstü ile sadece 75$'lık fiyata sahip olacak olan Snapdragon 410 işlemci tabanlı Dragonboard 400c de dikkatleri üzerine çeken yeniliklerden oldu.

IOE etkinliği Qualcomm Başkanı Derek Aberle'nin açılış konuşması ile başladı

Vestel de artık Allplay ailesine dahil oldu

Etkinlikte Qualcomm AllPlay akıllı medya platformu için de önemli ek özellikler getirileceğini duyuruldu. Bu özelliklerin arasında Bluetooth'tan Wi-Fi'ye re-stream, kişiselleştirilebilen ses ayarları ve en iyi şekilde yapılandırılmış senkronizasyon yer alıyor. Bunun yanı sıra, Hitachi America, Ltd. şirketi AllPlay ile çalışan üç Wi-Fi hoparlörün satışa sunulacağını duyururken Türkiye'den Vestel de ürünlerine Allplay dahil edecek ilk Türk firma olacak.

Gelecekte her şey akıllı olacak!

Qualcomm, IoE teknolojilerindeki ilerlemeleri ise akıllı evler, giyilebilir teknolojiler, bağlantılı arabalar, akıllı şehirler ve bağlantılı sağlık hizmetleri olacak şekilde beş ana başlık altında ayrıntılarıyla paylaştı.

Akıllı evler için 18 üretici ve 18 müzik yayını servis sağlayıcısından oluşan AllSeen Alliance'ın bir kısmı kablosuz olarak bir evin tamamına ses yayını yapılması adına AllPlay'i entegre ettiklerini, bir kısmı da ilerleyen dönemlerde AllPlay entegrasyonu yapacaklarını duyururken giyilebilir teknolojiler alanında ise akıllı saatlerden fitness takip cihazlarına ve giyilebilir kameralardan dijital gözlüklere kadar 20'den fazla giyilebilir teknolojili cihazın 30'dan fazla ülkeye teslimatı başlamış. Giyilebilir teknolojilerde görüntüleme tabanlı bir artırılmış gerçeklik platformu olan Vuforia özellikle dikkatleri çekti ve BMW'nin bu platform için geliştirdiği sürücü gözlüğünü de deneyimleme fırsatımız oldu.

IOE etkinliği Qualcomm Başkanı Derek Aberle'nin açılış konuşması ile başladı

Şehirlerimiz ve sağlığımız da Qualcomm'a emanet

Qualcomm, dünya çapında 20 milyondan fazla bağlantılı aracın hali hazırda Qualcomm Snapdragon LTE ve 3G modemlerini kullandığını duyururken, şehirlerin modernleşme sürecine destek olacak akıllı ve sürdürülebilir bağlantı sunmaya yönelik 20 etkin projenin içerisinde yer aldığını da açıkladı. Söz konusu projeler, Wi-Fi'nin bir yerel yönetim hizmeti olarak sunulması, su kullanımı, geri dönüşüm, aydınlatma, ulaştırma, enerji ve altyapı alanlarına odaklanıyor. Bağlantılı sağlık hizmetlerinde ise Qualcomm Life, yaklaşık 500 müşteri ve Cerner, AMC Health, Roche ve Walgreens gibi paydaşların yer aldığı geniş bir mobil sağlık ekosistemi kuruyor.

Okuyucu Yorumları