Herkes iPhone 5'i bekliyor!

iPhone 5'in piyasaya çıkmasıyla birlikte neler değişecek? İşte iPhone 5'ten beklenenler...

Herkes iPhone 5'i bekliyor!

Bu yıl dünyada cep telefonu satışları, 2011'in ilk çeyreğine oranla yüzde 2 düşerken, yılın ikinci yarısında piyasaya çıkması beklenen iPhone 5'in Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'da pazarı hareketlendireceği öngörülüyor.

Gartner Group'un yayınladığı rapora göre Asya/Pasifik bölgesindeki yavaşlama pazarın bütün büyük oyuncularını olumsuz yönde etkiledi. Satışlardaki yavaşlamanın ana sebebi olarak üreticilerin yeni modellerini ilk çeyreğe yetiştirememeleri gösteriliyor. Örneğin normalde Çin yeni yılında artan satışlar, bu sene tüketicilerin ikinci yarıda çıkacak yeni modelleri beklemeleri nedeniyle darbe aldı, ancak Apple, iPhone 5'i bekleyen tüketicilere rağmen iyi bir performans gösterdi ve satışlarını neredeyse iki kat arttırdı.

Gartner raporuna göre hem akıllı telefonlar, hem de normal cep telefonları hesaba katıldığında Samsung yüzde 20,7'lik pazar payı ile halen lider konumunda. İkinci sıradaki Nokia'nın satışları ise liderin sadece 1 puan gerisinde. Sadece akıllı telefon üreten Apple, yüzde 8'lik bir paya sahip.

Okuyucu Yorumları