Herkes yapar da Çin yapmaz mı

Samsung, Sony, Apple gibi devlerin yeni oyuncaklarına ciddi bir rakip geliyor; hem de Çin'den...

Herkes yapar da Çin yapmaz mı

Sony ve Samsung'un açtığı akıllı saat yarışına, öncelikle Apple'ın katılacağı düşünülüyordu ancak hiç beklenmedik bir yerden cevap geldi. Çin'den... Çin'in telefon üreticilerinden ZTE, 2014 başında kendi akıllı saatini üreteceğini duyurdu.

ZTE ismi çoğunuza yabancı gelebilir ancak bu Çin'li telefon üreticisi hem Türkiye'yi hem de dünyanın pek çok ülkesini yakından tanıyor. Zira düşük fiyatlı telefonlar üretmesiyle tanınan ZTE, Türkiye de dahil olmak üzere pek çok batı ülkesindeki GSM operatörlerinin veya yerel markanın kendi ismiyle piyasaya sürdüğü telefonları üreten dünya çapında bir telefon üreticisi. GSM operatörleri veya yerel markalar ZTE'nin ürettiği telefonların üzerine sadece kendi logolarını yapıştırarak kendi ülkelerinde, kendi isimleriyle satıyorlar. Ancak asıl üretici ZTE.

İşte bu firma şimdi, akıllı telefon pazarında önemli bir oyuncu olacağını ilan etmiş bulunuyor. Herkes Apple'dan hamle beklerden Sony ve Samsung'a cevabın Çin'den gelmesi, Çin'in artık teknoloji dünyasında da adını duyurmaya başlayacağının bir işareti kabul edilebilir.

Şu anda akıllı saatlerin çok yüksek fiyatlı olduğunu düşünürsek, düşük fiyatlarıyla tanınan ZTE'nin güzel bir tasarım ve kaliteli bir üretim gerçekleştirmesi halinde, henüz yeni oluşan akıllı saat pazarında büyük yol kat etmesi kaçınılmaz görünüyor.

Okuyucu Yorumları