Herkesi şaşırtan Nokia cep!

Nokia'nın piyasaya çıkartacağı iddia edilen bu cep telefonu, bildiklerinize hiç benzemiyor!

Herkesi şaşırtan Nokia cep!

Nokia geçtiğimiz son iki haftada, iki büyük haberle sallandı. Bir süredir Microsoft tarafından satın alınacağı iddia edilen firmanın peşine Lenovo da düştü denildi. Nitekim kısa sürede yetkililer tarafından böyle bir alımın yapılmayacağı net bir şekilde dile getirildi. Bu haberin üzerine Finlandiya'daki son cep telefonu fabrikasını da kapatan Nokia, bu seferde yeni bir telefonla karşımızda.

Nokia Lumia X olarak adlandırılmış telefon tabii ki bir söylentiden daha fazlası değil. Alt panelin rahatça dönme yeteneğine sahip olacak olan bu model, Johnny isimli bir kişi tarafından teknoloji dünyasına sızdırılmış durumda. Kendisi, telefonun gerçek olduğunu ve Nokia Desing Studio'da çalışan bir arkadaşı tarafından bizzat paylaşıldığını iddia ediyor.

Tüm bunlarla da yetinmeyen Johnny ürünün 8MP kamera, AMOLED ekran, Snapdragon S4 dual-core işlemci ve de Windows Phone 8 ile birlikte geleceğini söylüyor. Johnny denilen kişi konu hakkında ne kadar ciddi şimdilik bilmek imkansız ama günümüz telefon dünyası için, ne altı dönen ne de resimdeki gibi kaba bir telefona ihtiyaç var.

Nokia, son zamanlarda ortaya çıkan haberlere de bakacak olursak, Windows Phone 8 kullanan bir Lumia üretecek. Çıkış tarihiyse en erken Eylül ayı gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları