Rusya - Ukrayna savaşı ile geleceği belirsiz bir hal alan S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl için işler yoluna giriyor

İlk oyunun büyük sükse yapmasının ardından yıllardır beklenen S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Rusya - Ukrayna savaşı ile birlikte bir bilinmeze doğru sürüklenmişti. Ama şimdi, oyunun geliştirici ekibinden iyi haberler gelmeye başladı.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl için işler yoluna giriyor

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl’nin uzun zamandır geliştirildiği biliniyor. 2007 yılında çıkan ilk oyun çok sevilmiş ve o günden bu yana da oyun severler tarafından oynanmaya devam ediyor. Yeni oyun heyecanla beklenirken, maalesef Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş, oyunun geliştirilme sürecini kötü etkilemişti. Bu nedenle oyunun geliştirilmesi mecburen askıya alınmıştı. Zira oyunun geliştirici ekibi GSC Game World, Kiev merkezli bir Ukraynalı video oyunu geliştiricisi. Ancak güzel haberler uzak değil.

Gelen yeni haberlere göre Stalker 2 projesi yeniden rayına oturmuş durumda. Oyunun geliştirilme sürecinin yeniden başladığına ilişkin bilgiler, S.T.A.L.K.E.R. 2’nin geliştirici ekibinden gelirken, oyunun ne zaman yayınlanacağı ile ilgili net bir bilgi ise henüz yok.

Daha önce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl’nin piyasaya çıkacağı tarih olarak 8 Aralık 2022 verilmişti. Ancak bu tarih, savaş başlamadan önceydi. Sonrasında oyunun duraklama dönemine girmesi, biraz gecikebileceğinin göstergesi olurken, yine de oyunun iptal edilmediği haberi memnuniyet verici.