Hiç olmayan bu sefer oldu gibi...

iOS ve Android birbirlerini yerken, "başka birisi" sessiz sedasız onları tehdit etmeye başladı bile...

Bu sefer oldu gibi...

Microsoft'un mobil işletim sistemi pazarında bir türlü dikiş tutturamadığını artık herkes biliyor. Yıllar bıyunca Windows Mobile ile şansını deneyen ama her denemesi hüsranla sonuçlanan dev şirket, son gelen rakamlara bakılırsa bu sefer başarılı olmuş gibi görünüyor; en azından eskisine oranla çok daha başarılı olduğu kesin.

Bunun son sinyallerinden biri de, cep telefonları için olmazsa olmazlar arasında yer alan uygulama mağazalarının son durumu. AllaboutWindowsPhone.com'un araştırmasına göre, Windows Phone 7 için açılan Windows Phone Marketplace'deki uygulama sayısı 40.000'i aşmış durumda.

Bu sayı, Apple'ın App Store'unun 500.000 ve Android'in Market'inin 350.000'lik uygulama sayısının yanında küçük gibi görünebilir. Ama Windows Phone Marketplace'in sadece 1 yıllık bir uygulama mağazası olduğu unutulmamalı.

Bununla birlikte, Windows Phone Marketplace'in hızlı büyümesi de dikkat çekiyor. Şu an 40.000'i bulan uygulama sayısı, sadece 1 ay önce, 35.000 olarak belirlenmişti.

Bu ay içerisinde piyasaya ardı ardına sürülmesi beklenen yeni Windows Phone 7'li ceplerin de etkisiyle, Marketplace'in daha da hızlanması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları