Hidrojenle çalışan yakıt hücresi şarj cihazı!

Cep telefonunuzu şarj etmeniz için, gücünü sadece su ve tuzdan alan farklı bir cihaz ortaya çıktı!

Tuz ve suyla şarj!

Günümüz teknolojisinin ulaştığı noktada yüzlerce cihazın arasında batarya şarj cihazlarının en çekici konseptler olduğunu söylemek zor. Fakat ufak bir tasarım dokunuşuyla bu araçlar bile çok daha ilgi çekici bir görünüme kavuşabiliyor.

MWC 2016'da görücüye çıkarılan yeniliklerden biri olan MyFC'nin Jag adlı yakıt hücresi şarj cihazı, kendi sınıfında dünyanın en küçük şarj cihazı olma özelliğini taşıyor. Avrupa'da tanıtımı yapılan cihaz yakınlarınızda herhangi bir priz aramaya gerek duymadan telefonunuzu hızlıca şarj etmenizi sağlıyor.

Temelde su ve tuz gibi basit iki materyalden yapılmış olan PowerCard adı verilen özel kartları aracılığıyla enerjisini bir anlamda kendisinden alan Jag'a cihazınızı bağladığınızda hidrojen üreten bir tür kimyasal tepkime sonucunda şarjınız anında başlıyor.

Bu kimyasal reaksiyonların ve hidrojen elementinin herhangi bir tehlike yaratmadığını belirten MyFC, bu reaksiyonun tamamen güvenli ve cihazın da ayrıca çevre dostu olduğunu söyledi.

iOS cihazlar da dahil olmak üzere bütün telefon ve tabletlerle uyumlu olan MyFC Jag beyaz, siyah ve mor renkleriyle geliyor. Henüz satış tarihinin açıklanmasa da MyFC, Jag için ön siparişleri başlatmış durumda. Ön sipariş esnasında ayrıca MyFC'nin enerji kaynağı olan PowerCard'lar için de bir üyelik ücreti ödemeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları