High Definition TV yaygınlaşacak

Samsung Electronics tarafından geliştirilen ekonomik ve yüksek performansa sahip iki çip, High Definition TV’nin (HDTV- Yüksek Tanımlı Televizyon) yaygınlaşmasını sağlayacak.

High Definition TV yaygınlaşacak

Yarıiletken teknolojilerinde bir dünya lideri olan Samsung Electronics, HDTV ve Set Top Box (STB) pazarına yönelik yüksek performansa sahip iki yeni çip geliştirdiğini açıkladı. Samsung’un geliştirdiği S5H2010 MPEG-2 dekoder ve S3C2800 dijital TV merkezi işlemci birimi (CPU), tüketici elektroniği üreticilerinin daha ekonomik ve yüksek performanslı HDTV ile HD STB geliştirmelerini sağlayacak.

Samsung tarafından üretilen ekonomik çip seti, HDTV teknolojilerinin yakın zamanda yaygınlaşacağını müjdeleyen önemli bir gelişmeyi temsil ediyor. Pazar araştırma şirketlerinin tahminlerine göre HDTV ve HD STB pazarının 2005 yılına kadar 5 milyona ulaşması bekleniyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin Federal İletişim Komisyonu, 2007 yılına kadar 13 inç üzerindeki tüm televizyonların dijital olarak üretilmesi gerektiğini öngörüyor.

Samsung’un geliştirdiği çipler, HDTV ve HD STB teknolojilerindeki daha yüksek resim kalitesi ve kullanıcı grafik arayüzünde anahtar rol oynayan özellikleri bir arada sunuyor. Samsung’un çözümleri, 200 MHz ARM9 32 – bit işlemci, tek sabit disk yeteneğinde MPEG-2 dekoder, 2D grafik motoru, görüntü işleyici, NTSC/PAL çevirici, akıllı kart arayüzü ve PCI’ı kapsıyor.

Samsung çipset, tasarımı basitleştirmek ve ürünlerin pazara verilmesini hızlandırmak için, geliştirme platformu ve üretime hazır ara mamul içeren referans tasarım kiti, sürücüler, uygulama yazılımı ve yerel teknik destek ile birlikte sunuluyor. Başlangıçtaki donanım platformu, çok sayıda dijital TV ve STB cihazlarını destekleyen pSOS ve Linux yüklü işletim sistemleri üzerinde geliştirildi.

S5H2010 ve S3C2800, yeni Samsung 55 inç HD Projeksiyon TV, kablosuz HDTV ve kablosuz LCD TV’nin ana bileşenini oluşturuyor.

* Set Top Box (STB)
Set Top Box adı verilen cihazlar, televizyon sinyallerini alarak görüntülemek üzere televizyona ileten cihazlardır. Donanım ve yazılım yapısı sinyallerin türüne göre değişmektedir. Sinyal uydu, normal anten veya kablo üzerinden iletilebilir. Digital Video Broadcasting (DVB)/ATSC (normal anten) gibi tüm bu sinyal tipleri için dünyada farklı standartlar bulunmaktadır.

* High Definition TV (HDTV - Yüksek Tanımlı Televizyon)
Mevcut görüntü teknolojilerinden çok daha net görüntü veren HDTV’nin başlıca özelliği bir metrekarelik bir ekrana sahip olmasıdır. Bu televizyonların taranan satır sayısı ve her satırın pixel (nokta) sayısı, normal televizyonlara oranla iki kattır.

Okuyucu Yorumları