Hindistan en büyük ikinci üretici oldu...

Dünya'nın en büyük ikinci telefon üreticisi ülke, son verilere göre değişti!

İkinci sırada artık o var

Hindistan, şu anda Dünya'nın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri ve tek rakibinin Çin olduğu rahatlıkla söylenebilir. Hindistan Hücresel Birliği (ICA) tarafından yapılan araştırmaya göre ülke içerisindeki yıllık mobil telefon üretimi 2014 yılında 3 milyon iken 2017 yılında 11 milyon cihaza ulaşmıştı.

İkinci sıraya yerleşen Hindistan, artık Vietnam'ın önüne geçmiş durumda. Çoğu telefonun ülke içerisinde üretilmesinden dolayı da telefon ithalatı 2017-18 içerisinde yarının altına inmiş durumda.

Araştırma verilerine göre Hindistan artık küresel mobil üretiminin %11'ine ev sahipliği yapıyor ve bu da 2014 yılındaki %3 oranından çok daha yüksek.

ICA Ulusal Başkanı Pankaj Monhindroo, Hindistan hükumeti, ICA ve FTFF olarak ortaya koydukları çabaların sonucunda Hindistan'ın en büyük ikinci mobil telefon üreticisi haline gelmesinden gurur duyduklarını söylüyor.

Ülkenin bir sonraki hedefi ise 2019 yılına kadar ülke içerisinde 500 milyon telefon üretmek ve bunların en az 120 milyon ünitesini ihraç etmek olarak belirtiliyor...

Okuyucu Yorumları