Hindistan, Google Haritalar'a sınır koydu!

Hindistan, yeni bir yasa tasarısıyla haritalandırma hizmetlerine bir sınırlandırma getirdi!

Hindistan'dan Google'a darbe!

Hindistan hükümeti, ülke dahilinde haritalandırma hizmetleri sağlayan firmalar açısından ciddi sonuçları olabilecek yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Mekansal Bilgi Yönetmeliği Faturası olarak adlandırılan söz konusu faturalandırma yasası özellikle Google gibi firmaların faaliyetlerine bir düzenleme getirmeyi hedefliyor. Yasanın bu doğrultuda firmaların; yeni oluşturulan Güvenlik Onaylama Yetkisi'nden bir lisans almalarını şart koşması bekleniyor.

Bu faturalandırma yasasının çıkış noktası ise aslında bu yılın başlarında Pathankot'ta gerçekleşen bir terörist saldırı olduğu belirtiliyor. Konuyla ilgili Economic Times'a demeç veren bir hükümet yetkilisi, saldırıya uğrayan Pathankot hava üssünün Google Maps üzerinden görülebildiğine dikkat çekiyor. Hindistan'ın bu doğrultuda özellikle güvenlik gerekçeleriyle benzeri hassas noktaların arama sonuçlarında görülmemesini sağlamaya çalıştığı ifade ediliyor.

Yeni tasarıyla birlikte bu Onaylama Yetkisi'nin ilgili lisansı satın alan firmalara güvenliki mekan bilgilerini sağlayacağı ve firmaların bu sınırları aşması durumunda 15 milyon dolara kadar çıkan para cezası ve 7 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları