Hindistan, iPhone Hack'leme Araçlarını Satın Aldı!

Hindistanlı bir grup, Apple'ı çok kızdıracak bir satın almaya imzasını attı; iPhone'ları hack'lemek konusunda yeni bir dönemi başlattı!

iPhone hack'inde yeni dönem!

Şubat 2016'da Apple ve FBI bir olay üzerine tartışmaya girmişti. FBI, silahlı bir saldırgana ait iPhone'un içindeki verilere erişmek istemiş, yalnız cihazın şifreli korumasını kıramamıştı. Bunun üzerine Apple'dan yardım istemişti. Ancak Apple, bu isteği reddetmişti.

Halkın ve endüstrinin Apple'ı bu konuda desteklemesinden sonra dava kapanmıştı. Ama konunun kapanmasının gerçek sebebi Cellebrite adlı küçük bir şirketti. İsrail'de kurulmuş olan şirket, iddiaya göre FBI için - Apple'ın desteği olmadan - iPhone'un kilidini açmayı başardı.

Bu hafta, Hindistanlı Forensic Science Laboratory (FSL) yaptığı açıklamada Cellibrite ile anlaştıklarını ve şifreli cihazları açmaya yarayan yazılımı satın aldıklarını bildirdi.

Perşembe günü, bir FSL temsilcisi şu açıklamayı yaptı: "Bu teknolojiye bir ay içinde sahip olacağız. Hindistan, polisin suçluların telefonlarını kıramadığı anlarda gelinen bir merkez haline gelecek. İsteyen hükumetler, bu araçları bizden satın alabilecek."

FSL ile Cellebrite arasında nasıl bir anlaşma gerçekleştiği hakkında net bir bilgi yok.

Okuyucu Yorumları