Hırısız, BMW'nin "Gazabından" Kurtulamadı!

Otomotiv devi BMW, çok da zeki olmadığı kesin gibi görünen araba hırsızının yakalanmasında baş rolü işte böyle üstlendi...

BMW, hırsızı böyle yakaladı!

Otomotiv devi BMW'nin, muhtemelen en etkileyici tutuklamalardan birinin gerçekleşmesinde başrol oynadığı söylenebilir. Seattle polisi, bir araba hırsızını takip etmek ve yakalamak için araba üreticisi BMW'nin desteğini aldı. BMW, polis ekiplerine aracı takip etmelerinde ve şanssız hırsızı araca uzaktan kitleyerek araç içinde çaresiz bırakmalarında yardımcı oldu.

Seattle Polis Departmanı iletişim yardımcı yöneticisi Jonah Spangenthal-Lee, SPD blogunda Çarşamba günü yayınlanan bir yazıda olayın özetini anlatmaktaydı. Görünene göre kısa bir uyku, çalıntı bir araçta pek doğru olmayan bir tercihti. Hırsız, bir BMW'nin içerisinde, unutulan anahtarı buldu ve böylelikle hırsızlık gerçekleşmiş oldu.

Ancak bu noktada kazanan taraf teknoloji oldu. Sadece bir gün önce evlenmiş olan araç sahibi hırsızlığı öğrendiğinde, polis BMW firması ile iletişime geçti ve firma, aracın Seattle'ın Ravenna mahallesinde olduğunu gördü. Araç park edilmiş ve halen çalışmaktaydı, aracı çalan şüpheli de direksiyonda uyuyordu.

BMW çalışanları, aracın kapılarını uzaktan kilitlemeyi başardılar ve böylelikle şüpheliyi araca hapsetmiş oldular.

Üzerinde az bir miktarda uyuşturucu da bulunan 38 yaşındaki şüpheli, otomobil hırsızlığı ve uyuşturucu bulundurmaktan King County Hapishanesine aktarıldı...

Okuyucu Yorumları