Hitachi: Kompakt tasarımlı Blu-ray kamera

Hitachi Blu-ray medyalara da kayıt yapabilen Full-HD destekli yeni kamerası ile iddialı geliyor.

Videolarınız Blu-ray'de

Hitachi, DZ-BD10H ismindeki Blu-ray kamerasını tanıttı: Bu modelin selefinden daha küçük ve video çekimlerini 8 cm.lik Blu-ray/DVD medyalara, SDHC bellek kartlarına veya dahili sabit diskine yapabiliyor.

DZ-BD10H'ın sabit diskinin kapasitesi 30 GB. Fotoğraf alanında ise cihaz 7 Megapiksel çözünürlük sunuyor. Videolar ise 1920 x 1080 piksel ile kaydediliyor.

Kameranın objektifi 10x zum sunuyor ve büyük odak uzaklıklarında temiz resimler çekebilen bir görüntü sabitleyiciye sahip. Otomatik odaklamanın yanında ışıklandırma ve keskinliği, tanınan suratlara göre ayarlayan yüz tanıma özelliği de donanıma dâhil.

DZ-BD10H tam çözünürlükte maksimum 15 MBit/s veri akışına ulaşabiliyor ve böylece 4,5 saatlik bir filmi sabit diske hapsedebiliyor. Aynı kalitede 1 saatlik bir film Blu-ray diske sığabiliyor. Hitachi maksimum pil süresi olarak 80 dakikayı gösteriyor.

Kamera ağustos başında ilk olarak Japonya'da 1520 Dolara satışa sunulacak. Avrupa'ya ne zaman ve hangi fiyata geleceği Hitachi tarafından belirtilmedi.

Okuyucu Yorumları