Hızlı ve kesintisiz dosya indirme...

Internet'ten dosya indirirken saatlerce beklemeyin. Hızınızı katlayın, kesintilerden etkilenmeyin!

Dosya indirme

İnternet üzerinde kesintisiz sörf yapmak kadar bu geniş dünyada dosyaları bilgisayarımıza hızlıca indirmek de oldukça önemli. İnternet'te aradığımız yazılımları, videoları, yani kısacası büyük ebatlı dosyaları kesintisiz indirmek her kullanıcının hakkıdır. İnternet üzerinden dosyaları bilgisayarlarımıza transfer etmek için pek çok yazılım var. Eğer herhangi bir dosya indirme aracı kullanmıyorsanız Internet Explorer veya Firefox gibi browser'larınızla da dosyaları elbette PC'lerinize indirebiliyorsunuz. Ancak olay acaba bu kadar basit mi?

Kesintisiz transfer

Kesintisiz transfer

Bir dosyayı kesintisiz sistemimize indirmek isteriz. Ancak bunu yaparken mutlaka yardımcı bir araca da ihtiyacımız olur. Çünkü, örneğin Windows XP kullanıcılarını baz alırsak (dünya çapında kullanımının yaygın oluşunu dikkate alarak) Internet Explorer kurulu sistemlerinde dosya indirirken internet bağlantılarının kopması durumunda dosya transferi bitecektir. Ancak bağlantınız tekrar geri geldiğinde dosya transferinize kaldığınız yerden devam edemezsiniz ve işleme baştan başlamak durumunda kalırsınız. Böyle bir durum elbette çok sinir bozucu olabilir; özellikle kotalı ADSL kullanıcılarını düşündüğümüzde tekrar edilen transferlerin kota kullanımını fazlasıyla sömürdüğünü biliyoruz.

Hızlı transfer

Hızlı transfer

Kesintisiz dosya indiriminin yanında dosyaları sistemimize olabildiğince hızlı indirmek isteriz. Server'lar ve internet bağlantı hızımızın elverdiği ölçüde bunu yapabilmemiz de mümkün. Kesintisiz ve hızlı dosya transferi için hazırlanan bir takım programlar var. Bu programlarla bu tür sorunlar artık tarihe karışıyor. Böylece bu programlar sayesinde, internet üzerinden dosya indirmek artık olabildiğince basitleşiyor.

Ve FlashGet

Ve FlashGet

İnternette pek çok dosya indirme programı bulabilmeniz mümkün. Bunlardan kendinize en uygun olanını seçmelisiniz elbette. Ancak biz bu makalemizde dünyada genel olarak kullanımı yaygın olan Flashget'i inceleyeceğiz. Flashget, alanında başarılı bir yazılım ve kullanıcıların pek çok ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte.

Flashget'i indirmek için tıklayın.

FlashGet kurulumu

FlashGet kurulumu

FlashGet, varsayılan olarak C:\Program Files\FlashGet klasörüne yüklenecektir. Eğer yükleme esnasında kısayol oluştur seçeneğini işaretlediyseniz masaüstünde bir FlashGet ikonu da göreceksiniz. Buraya çift tıklayarak FlashGet'i açabiliriz. Bu adımdan önce bir şeyi daha belirtmekte fayda var: FlashGet indirdiği dosyaları genel olarak 'Downloads' adı altında bir klasöre depolar. Bu klasöre de C:\Downloads yoluyla erişebilirsiniz.

FlashGet'in özellikleri

FlashGet'in özellikleri

FlashGet'i yükledikten sonra artık dosyaları FlashGet yazılımıyla sisteminize hızlı ve kesintisiz şekilde indirmeniz mümkün. FlashGet ile dosya indirme hızınızı neredeyse 5 kat arttırabilirsiniz. Bunun yanında Türkçe desteği de bulunan yazılımla 6 ayrı dosya transferini aynı anda yapma şansınız var. Ayrıca yazılımda, dosyaları günün istediğiniz bir saatinde otomatikmen bilgisayara indirmeniz için opsiyonlar da mevcut. 4 GB'a kadar büyük dosyaları indirme kapasitesi olan FlashGet, kendini sık sık güncellemesinin yanında ücretsiz olmasıyla kullanıcı dostu olduğunun altını çiziyor.

FlashGet ile dosya indirirken

FlashGet ile dosya indirirken

FlashGet'le dosya indireceğiniz zaman karşınıza resimdeki gibi bir pencere gelecek. Bu pencerede dosyayı nereden ve nereye indireceğinizi ayarlayabiliyorsunuz.

Bunun yanında dosya transferi sırasında FlashGet penceresini sürekli açık tutmak durumunda değilsiniz. Bunun için FlashGet yazılımı size bir kolaylık sunuyor. FlashGet penceresini kapatsanız bile program aslında kapatılmıyor, sadece görev çubuğunda küçülüyor ve yukarıda dosya transferlerinizi takip edebileceğiniz ufak bir kutucuk da var.

Firefox ile FlashGet'i kullanmak

Firefox ile FlashGet'i kullanmak

Firefox ile FlashGet yazılımını kullanmanız için 'Flashgot' eklentisini indirmeniz gerekiyor. Bu sayede Firefox ile sorunsuz şekilde FlashGet'le dosya transferi yapabiliyorsunuz.

Firefox'un Flashgot eklentisini indirmek için tıklayın.

FlashGet'te farklı skinler

FlashGet'te farklı skinler

FlashGet yazılımının arayüzünü değiştirmeniz mümkün. Bunun için bu adrese girdikten sonra dilediğiniz skini sisteminize indirebilirsiniz. Seçtiğiniz skini indirdikten sonra bu dosyayı FlashGet>Skin klasörüne yapıştırın. Ardından FlashGet'i tekrar başlatın ve Görünüm>Skin(veya arkaplan) seçenekleriyle yüklediğiniz skinleri dilediğinizce kullanın.

Alternatif dosya indirme araçları

Alternatif dosya indirme araçları

Elbette FlashGet alanındaki yazılımlardan sadece bir tanesi. FlashGet'in dışında bulabileceğiniz pek çok yazılım var; işte bunlardan birkaçı:

Getright'ı indirmek için tıklayın

Download Accelerator Plus'ı indirmek için tıklayın

Go!Zilla'yı indirmek için tıklayın

Gigaget'i indirmek için tıklayın

Okuyucu Yorumları