HoloFlex ile hologram cebe giriyor!

Akıllı telefonlara çok farklı bir özellik katacak ilginç bir model geliyor: Karşınızda HoloFlex!

HoloFlex: Çok farklı bir cep!

Kanada'daki Queen's Üniversitesi'ne bağlı Human Media Lab, esnek bir gövde ve holografik bir ekrana sahip HoloFlex adlı bir akıllı telefon üretti. Halihazırda daha önceden tanık olduğumuz 3D ekranlar ve esnek gövdeli telefonların daha gelişmiş bir versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz bu modelin getirdiği birçok yenilik var.

HoloFlex'in 3D ekranı, ışığı çok sayıda doğrultuda dağıtabilen küçük lenslerden oluşan bir katmana sahip. Bu aslında geleneksel 3D ekranlarda da bulunan bir teknoloji. Bu sayede kullanıcılar ve onların etraflarındaki kişiler bir 3D gözlüğe ihtiyaç duymadan 3D görselleri rahatlıkla görebiliyor.

Cihazın en önemli yeniliklerinden birisi bükülme özelliğini daha önce hiç görmediğimiz bir biçimde kullanması. HoloFlex, esnek ve bükülebilen gövdesini kullanıcıların ekranda bulunan üç boyutlu görsellerle etkileşime geçmek için kullanıyor. Araştırmacılar bu sayede cihazı daha da ön plana çıkararak 3D görsel deneyimini daha etkili bir biçimde yansıtıyorlar.

HoloFlex'in dezavantajlı olduğu noktalardan birisi ise, normalde 1080p çözünürlüklü ekranın HoloFlex'in özel lensleri nedeniyle 160 x 104 piksel'lik bir ekrana dönüşmesi.

HoloFlex ile hologram cebe giriyor!
Okuyucu Yorumları