HoloLens artık ona emanet!

Microsoft, çok ses getiren sanal gerçeklik gözlüğü HoloLens'i önemli bir isme emanet etti!

HoloLens artık ona emanet!

Microsoft HoloLens halen gelişmekte olan bir teknoloji ancak bu gelecekçi AR gözlüğü, büyük bir lidere kavuşmuş durumda.

Microsoft'un açıkladığına göre, BioWare/EA'de Mass Effect ve Star Wars gibi markaların arkasında olan isim, Casey Hudson'ın Microsoft Studios'ta Kreatif direktör görevine başladığı duyuruldu. Her ne kadar diğer projelerin yanı sıra Xbox oyunlarında da görev alacak olsa da, kendisinin asıl odağı HoloLens deneyimi olacak.

Hudson HoloLens için oldukça tutkulu bir konuşma yaparken, insan-teknoloji ilişkisi üzerinde büyük bir etki yaratacak olan bu projede çalışacak olmaktan onur duyduğunu belirtti: "Bu teknolojinin potansiyelinin bir sonu bulunmuyor ve HoloLens'in üzerinde donanımdan işletim sistemine, uygulamalardan oyunlara tam bir etkiye sahip olmak için sabırsızlanıyorum."

Hudson aynı zamanda "devrimsel yeni Xbox isimleri" üzerinde de çalışacak ve bu projelerin başarıya ulaşmaları için uğraşacak. Bu görevlerle de yetinmeyen Hudson, aynı zamanda Windows 10'un evrensel doğasında mantıklı gözüken bir şekilde Xbox ve Windows oyunlarının liderliğini de üstlenecek.

Başka bir deyiş ile Hudson'ın Microsoft'un oyun kolunun tamamının kreatif yöneticiliğini üstlenmeye hazır olduğunu söyleyebiliriz. HoloLens, Xbox One ve Microsoft'un yeni oyunları hakkında daha fazla bilginin, E3 2015'te sunulması bekleniyor...

Okuyucu Yorumları