Home Mini'lerin önemli sorunu çözüldü

Google'ın Pixel etkinliğinde dağıttığı Home Mini cihazlarının önemli bir problemi çözüldü

Home Mini'nin sorunu çözüldü

Görünene göre Google'ın kısa zaman önceki Pixel etkinliğinde dağıttığı Home Mini hoparlörlerin bir kısmı düzgün çalışmıyor. Firma bunu, Android Police'den Artem Russakovskii'ye verdiği üniteyi incelediğinde fark etti. Russakovskii, Pixel etkinliğinde aldığı cihazın evinde 7/24 sesleri kaydettiğini teknoloji devine bildirmişti. Fark ettiği üzere Home Mini'nin ışıkları, "OK Google" diyerek veya dokunmatik panele uzun basarak aktif etmediği halde sürekli olarak yanıp sönmekteydi. Aktivite portalını kontrol ettiğinde de komplo teorisyenlerinin "Biliyordum" diye bağırmalarına yol açabilecek kadar fazla kaydın Google sunucularında kaydedildiğini gördü. Firmanın ürünü sadece birkaç gün içinde yayımlayacak olması da, bu bildirim üzerine Google'ın sadece üç saat içerisinde sorunlu cihazı gelip evinden almasına sebep oldu.

Ünite bir Google Mühendisi tarafından incelendiğinde, dokunmatik panelin düzensiz bir şekilde çalıştığı ve cihazı kendi kendine aktif ettiği bulundu. Bunun sonucu olarak da Google, cihazın "dokunarak başlat" özelliğini iptal eden bir yama geliştirdi.

Firma sözcüsünün açıklamasına göre "az miktarda Google Home Mini cihazını etkileyen bir sorun" fark edilerek 7 Ekim tarihinde bir güncelleme yayımlandı. Sözcü, sorun yaşamaya devam eden kişilerin Google Destek hattına ulaşarak yeni bir Google Home Mini cihazı alabileceklerini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları