Homeopati nedir?

Ucuz, etkili ve doğal bir tedavi yöntemi olan Homeopati'yle tanışmaya ne dersiniz?

Homeopati nedir?

Kendi kendine tedavi için başlangıç noktası olan Homeopati, ucuz, etkili, doğal bir tedavi metodu. Pek çok hastalık için ya da kaza gibi, yaralanma gibi acil durumlarda ise ilk yardım amacıyla ve iyileşmeyi hızlandırmak için güvenle kullanılabilir. Geçmek bilmeyen kronik şikayetler için yapılan homeopatik bir tedavinin ardından sadece tek bir şikayetiniz değil, bütün hastalıklarınız iyileşmeye başlar.

Doğru uygulandığında, yan etkisi yoktur. Yani, bir ilacın arzu edilmeyen etkileri nedeniyle başka bir ilacı daha koruyucu olarak vermek gerekmez. Aslında homeopatik tedavide mutlaka bir seferde bir ilaç verilir. Ancak etkili bir iyileşme için bu ilacın titizlikle seçilmesi gerekmektedir. Çünkü homeopati bir kişiye ilaç önerirken bunu o kişinin tek bir hastalığına yönelik olarak yapmaz, homeopatide hastalık isminin bir önemi yoktur. Herkes, sağlığını bozan etkiye kendine has tepkiler vermektedir. Homeopatın amacı her bir bireyin sadece kendine özgü olarak geliştirdiği bu bireysel tepkileri iyice anlayarak, bu kişiyi bütünüyle ve kökünden iyileştirecek olan ilacı bulmaktır. O nedenle bir homeopatik değerlendirme iki saate yakın sürebilir, size sizinle ilgili çok ayrıntılı sorular sorulabilir.

Bazen size alakasız ve gereksiz gelebilecek soruların sonunda aslında neden hasta olduğunuza dair ciddi bir farkındalık kazanmanız hiç de sürpriz olmaz. İlaç, siz alır almaz etki etmeye başlar ancak iyileşme süreciniz belli bir noktaya ulaştıktan sonra siz somut değişimleri fark edebilirsiniz. Bu yüzden kökü eskilerde olan iyice yerleşmiş sorunlarınızdan kurtulabilmek için sabırlı olmanız gerekir.

Ülkemizde homeopati dernekleri bulunmakta, üniversitelerimizde homeopati eğitimi verilmektedir. T.C. Sağlık Bakanlığı, homeopati ile ilgili yasal düzenlemeleri 2003'den beri yapmaktadır. Homeopatik ilaçların satışı ülkemizde yasal olarak serbesttir ama henüz bir ilaç şirketi ithalat ya da üretim girişiminde bulunmadığı için (ruhsatlandırma) şimdilik eczanelerimizde homeopatik ilaç bulunmamaktadır. Bu nedenle gerekli ilaç hastaya ücretsiz olarak homeopat tarafından verilmektedir.

www.woto.com/homeopati

Okuyucu Yorumları