Honda'dan yürüme destek cihazı

Honda, popüler robotu Asimo'dan esinlenerek deneysel bir yürüme destek cihazı geliştirdi.

Yürüme destek cihazı

Honda Motor Company, yaşlılara ve ayak kaslarında zayıflama görülen diğer kişilere yürürken destek olabilecek deneysel bir yürüme destek cihazı modelini tanıttı. Honda'dan yapılan yazılı açıklamada, Osaka'da gerçekleştirilen Uluslararası Yaşlılar ve Engelliler Ekipmanları ve Rehabilitasyonu Ticaret Fuarında tanıtılan BARRIER FREE 2008'in, yaşlılara ve ayak kaslarında zayıflama görülen diğer kişilerin yürümelerine destek amacıyla geliştirildiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Honda, yürüme destek cihazı ile ilgili çalışmalarını 1999 yılında, insanlar için daha fazla hareket kabiliyeti sağlama amacı ile başlattı. Henüz fizibilite aşamasında olan cihazda ortak kontrol teknolojisi kullanılıyor. Honda'nın gelişmiş insansı robotu ASIMO'da kullanılan teknolojilerin araştırma ve geliştirme çalışmalarında olduğu gibi, bu teknoloji de insanın yürüyüşü üzerine gerçekleştirilen çalışmalar aracılığıyla elde edilmiş eşsiz bir Honda teknolojisi. Kalça açı sensörlerinden alınan bilgilere göre ortak kontrol uygulayan motorlar, kontrol işlemcisinden gelen komuta göre optimum destek sağlıyor. Bu destek sayesinde kullanıcının adımları cihaz kullanılmadan atılan adımlara göre uzayarak, yürüme daha kolay hale geliyor.

Düz kömürsüz motorlar ve Honda tarafından geliştirilen kontrol sistemi sayesinde cihaz son derece kompakt bir tasarıma sahip. Toplam ağırlığı 2,8 kilogram gibi oldukça düşük bir seviyeye çekebilmek amacıyla bel etrafına takılacak basit bir tasarım geliştirildi. Sonuç olarak farklı vücutlarda kullanılabilecek olan cihaz kullanıcı üzerindeki yükü azaltmaktadır. Bu cihaz ile ilgili araştırmalar Wako, Saitama'daki Honda R&D Co. Ltd. Genel Teknoloji Araştırma Merkezinde gerçekleştiriliyor." Açıklamada, sözü edilen cihazın hala kendi başlarına yürüyebilen kişilere yönelik olarak tasarlandığı aktarıldı.

Okuyucu Yorumları