Honor 20 Pro Nisan Sonunda Tanıtılabilir

Rekabetçi fiyatlara sahip akıllı telefon modelleri ile dikkat çeken Honor, çok yakında yeni bir amiral gemisi modeli tanıtabilir!

Honor'un amiral gemisi çok yakın!

Söylentilere göre Honor'un geri dönüşü çok yakın: Ortaya çıkan yeni veri sızıntılarını gösteren kaynaklar, Honor 20 Pro adı altında yeni bir amiral gemisi modelinin üretim bantlarındaki yerini aldığını ve cihazın çok yakında, içinde olduğumuz Nisan ayının sonunda tanıtılacağını ileri sürüyor.

Çin'den gelen ancak henüz doğrulanmamış bir kaynağa göre Honor'un yeni amiral gemisi modeli 25 Nisan'da tanıtılacak ve tanıtılacak olan model, 2019 yılının amiral gemisi modellerinden beklenen özelliklere de sahip olacak. Bu söylentilere dikkatle yaklaşmak gerekse ve kaynağın doğru olduğuna dair herhangi bir kanıtımız olmasa da bu söylenti kulağa mantıklı geliyor.

Kaynaklar modelin 6.1 inçlik bir OLED ekran, Hisilicon Kirin 980 yonga seti, 256GB depolama ve 8GB RAM içeren bir yüksek konfigürasyonu bulundurduğunu ileri sürüyor. Honor 20 Pro, bunun yanında 6GB ve 8GB RAM seçeneklerine eşlik eden 128 GB depolama alanlı iki konfigürasyonu daha bulunduracak.

Sızıntıda rastlanılan şaşırtıcı iddialardan biri telefonun Huawei P30 Pro'da kullanılan ve üstün performans sergilediğini gördüğümüz en yeni Sony IMX600 kamera sensörüne sahip olması.

Bu iddia doğruysa Honor 20 Pro, Honor View 20'ye kıyasla fotoğraf ve video kalitesinde adeta çağ atlayabilir. Sızıntıya göre cihazın bu sensör ile birlikte 20MP çözünürlüğü destekleyen ultra geniş açılı ve 3 kat optik zoom yapabilen 8MP telefoto lense de sahip olması bekleniyor. Ana sensör görevini üstlenecek olan Sony IMX600 ise 40MP çözünürlüğü destekleyecek.

Sızıntının tam olarak cevaplayamadığı sorulardan biri ise Honow 20 Pro'nun Honor View 20'nin yeni bir sürümü mü yoksa Honor 10'un devam modeli mi olduğu sorusu. Teknik özellikler göz önüne alındığında Honor 20 Pro bunların her ikisi de olabilirmiş gibi görünüyor.

Bu sorunun cevabı, "her ikisinden de biraz" olabilir zira Honor'un View ve Pro serilerini tek bir amiral gemisi dizisine dönüştürmeye karar vermiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Fiyatlandırma konusunda ise edinilen bilgiye göre modelin Çin'deki fiyatlandırmasının yaklaşık 350 Amerikan dolarına denk gelen 2.299 Çin yeninden başlayacağı ileri sürüyor.

Telefonun lansmanı için öne sürülen tarih 25 Nisan 2019. Ancak Honor'un Çin'deki tanıtımlarını dünyanın geri kalanına yaptığı duyurulardan çok daha önce düzenlediği göz önüne alındığında bu modelin raflara geleceği tarih hakkında yılın ilerleyen günlerine kadar bir fikir sahibi olmak mümkün görünmüyor.

Okuyucu Yorumları