Hosting transferi için bir yol haritası...

Kullandığınız hosting çözümü size artık yetmiyorsa yeni bir yere geçmenin zamanı gelmiş demektir. İşte size bir yol haritası!

Web sitesi taşımanın püf noktaları

Hosting transferi, farklı bir sunucuda ya da web hosting servis sağlayıcısında bulunan web barındırma hizmetinin, yeni bir sunucuya ya da hosting firmasına taşınması işlemidir. Kullanıcılar, tıpkı domain'de olduğu gibi tüm sitelerini farklı bir hosting paketine transfer edebilirler.

Hosting transfer işlemi yapmadan önce mevcut web hosting paketinin eksiklerinin tespit edilmesi gerekir. Bu eksiklerin tespit edilmesi ile yeni ihtiyaçlar belirlenmeli ve satın alacağınız hosting paketinin bu özellikleri taşıyor olması gerekmektedir.

Hosting Taşıma İşlemi Hangi Durumlarda Yapılmalı?

Hosting Taşıma İşlemi Hangi Durumlarda Yapılmalı?

Hosting paketi taşımak için birçok farklı sebep olabilir. Bunlar; hosting paketinin özellikleri, yüksek yenileme fiyatları, kesinti ve performans sorunları ya da yetersiz teknik destek hizmetinden dolayı olabilir. Hosting transferinin gerekli olduğu durumları şu şekilde sıralayabiliriz;

1- Yüksek Yenileme Fiyatları Ödemek İstemiyor musunuz?

Web hosting paketi satın alırken, proje maliyetinizi düşük tutmak için farklı kampanyalardan faydalanabilirsiniz. Cazip görünen ilk yıl indirimlerinin, bir sonraki yenileme döneminde nasıl bir fatura çıkaracağını bilmeniz ve satın alma işlemini buna göre yapmanız gerekir.

Hosting yenileme döneminde, ilk yıl fiyatına göre yüksek farklar varsa artık hosting paketinizi taşıma zamanı gelmiştir.

2 - Hizmet Kesintileri ve Performans Sorunları Canınızı mı Sıkıyor?

Hosting taşıma işlemi için en geçerli sebeplerden biri performans ve kesinti sorunlarıdır. Hosting paketinizde işletmenize ait bir web sitesi, e-ticaret sitesi ya da gelir sağladığınız bir blog sitesi barınıyor olabilir. Oluşacak en ufak bir performans kaybı ya da site erişiminin kesilmesi, büyük maddi zararlar yaşamanıza neden olabilir aynı zamanda işletmenizin prestijine zarar verebilir.

Vaad edilen hosting kaynaklarının tam olarak sağlanmaması, düşük uptime oranları ve sürekli kesinti yaşıyorsanız, hostinginizi yüksek performanslı, kesintisiz ve daha güvenli bir pakete taşıyabilirsiniz.

3- Yetersiz Teknik Destek Hizmetinden Sıkılmadınız mı?

Hosting hizmetinizde bir sorun oluştuğunda ya da bilginiz dışında bir işlem yapmak istediğinizde teknik destek alarak sorunu çözebilirsiniz. Ancak, destek kanallarının kısıtlı olması, açılan taleplere uzun sürede geri dönüş yapılması ya da ilgisiz çağrı merkezi hizmeti, hem sizi zor durumda bırakabilir hem de projelerinizin devamlılığı tehlikeye atabilir.

Bu durumda, destek hizmeti kaliteli hosting firması seçerek, hosting taşıma işleminizi yapabilirsiniz. Bu konuda forumlardan ya da sosyal medya üzerinden taşıma yapmak istediğiniz firma ile ilgili yorumlara göz atarak karar verebilirsiniz. Daha da emin olmak istiyorsanız, firmaya demo bir talep gönderebilir ya da telefon ile arayarak teknik destek hizmetinin kalitesini ve destek uzmanlarının ilgisini ölçebilirsiniz.

4- Hosting Paketinizin Özellikleri Yetersiz mi Kalıyor?

Web projenize ilk başladığınızda mutlaka bazı hedefler koyarsınız. Hem bu hedeflere hem de sitenizin yazılım ve içeriklerine uygun bir hosting paketi seçebilirsiniz. Ancak zaman geçtikçe ve projeniz hedeflerinizi aştıkça artık size yetmemeye başlayabilir. Web sitenizin trafiği artabilir, daha fazla veritabanı ihtiyacınız oluşabilir, subdomain oluşturmak isteyebilir ya da mail ihtiyaçlarınız artabilir. Bu durumda daha yüksek özelliklere sahip ve projenize uygun hosting satın almanız gerekir.

Hosting Taşıma Nasıl Yapılır?

Hosting Taşıma Nasıl Yapılır?

Hosting paketinizi taşımaya karar verdiğinizde, tüm yedeklerinizi almanız gerekir. cPanel ya da Plesk panel üzerinden web hosting paketinizde bulunan tüm verileri yedekleyebilirsiniz. Hosting taşıma işleminde herhangi sorun yaşamamak için tüm dosyaların (FTP, Veri Tabanı...vs) yedeklendiğinden emin olmalısınız. Bu işlemin ardından yeni satın aldığınız hosting paketine, yedeklediğiniz tüm dosyaları taşıyabilirsiniz.

Hosting Taşıma Konusunda Yeterli Bilgiye Sahip Değilseniz!;

Hosting taşıma işlemleri için Turhost destek ekibinden yardım alabilirsiniz. Turhost.com kalitesi ile tanışmak isteyen tüm kullanıcılara "Ücretsiz Hosting Taşıma Desteği" sunmaktadır. Hosting satın alma işlemi yaptıktan sonra destek talebi oluşturarak tüm hizmetlerinizi hiç bir teknik detay ile uğraşmadan kolay ve zahmetsiz bir şekilde taşıyabilirsiniz.