Hotmail'den Outlook'a geçiş

Hotmail'den Microsoft'un çiçeği burnunda e-posta hizmeti Outlook.com'a nasıl geçebilirsiniz?

Hotmail'den Outlook'a geçiş

Microsoft geçen hafta yeni e-posta hizmeti Outlook.com'u tanıttı. Şirketin bir önceki e-posta hizmeti Hotmail de hala kullanılır durumda ve Microsoft, kullanıcılarının bir bir Outlook.com'a geçmelerini bekliyor.

Peki Outlook.com'a geçmek isteyen kullanıcılar ne yapabilir? İlk olarak Hotmail hesabınızı kapatmadan yalnızca yeni Outlook görünümüne kavuşabilirsiniz. Bu sayede hala kullanmakta olduğunuz Hotmail hesabınızdaki kişileri, dosyaları, e-postaları, kısacası hiçbir içeriği kaybetmeden yeni Outlook'un sadeliğiyle buluşmak mümkün. Diğer bir şık ise, @outlook.com adıyla tamamen yeni bir hesap açmak.

İlk seçenek söz konusu olduğunda; yani Hotmail hesabınızı Outlook'a "yönlendirdiğinizde," Hotmail.com'dan e-posta almaya devam edeceksiniz. Toplamda on beş adeti aşmamak suretiyle, yıl içinde beş tane yönlendirme hakkınız bulunuyor.

Microsoft, bu yönlendirme seçeneğini kullananların diğer Microsoft ürünlerinde de @outlook.com adıyla giriş yapacaklarını söylüyor. Bu durum Windows Phone kullanıcıları için biraz sıkıntı yaratabilir. Microsoft ise konuya şöyle açıklık getiriyor: "Eğer Windows Phone kullanıcısıysanız ve yeni hesabınızla oturum açmak istiyorsanız, ilk olarak telefon ayarlarını fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekiyor. Bu durumda telefondaki tüm verilerinizi kaybedeceğinizden, yedek almanız önem teşkil ediyor. Daha sonra tekrar ödeme yapmadan, tüm uygulamaları yeniden indirmeniz gerekiyor."

Okuyucu Yorumları