Hotmail'ın dertleri bitmek bilmedi!

Hotmail kullanıcılarının çilesi bitmek bilmiyor: Hack olayından sonra yaşanan yeni sorun burada...

Hotmail'in çilesi bitmiyor!

Microsoft Hotmail kullanıcıları e-postalarının yerine ulaşmadığını görünce çok şaşırdı. Olayın sebebini Microsoft'a soran kullanıcılar, cevapla deja-vu yaşadı.

Microsoft Hotmail, NHS'nin e-posta hizmetini kara listeye almıştı. NHS: National health Service, İngiltere'nin ulusal sağlık sistemi oluyor. Nhs.uk ismine sahip olan bütün e-postaların engellenme sebebi ise daha hayret verici. Bu adrese kayıtlı bir IP adresinden gelen bir e-posta ile yapılan bir şikayet daha önce Mayıs ayında da engellemeye sebep olmuştu.

NHS'nin yaptığı açıklama ise NHS'nin dünyanın en büyük 3. işvereni olduğu, hasta ve çalışanların çoğunun tek e-posta adresi Hotmail olduğu için bu engellemenin büyük sıkıntı yarattığıydı.

Bununla birlikte dün NHS e-postaları tekrar Hotmail hesaplarına ulaşmaya başladı. Microsoft yaptığı açıklamada kara liste sorunun giderildiğini belirtti. Meselenin Windows Live hesaplarına yollanan büyük miktarda spam mesajın, Microsoft'un koruma sistemini harekete geçirerek otomatik engellemesi sonucu ortaya çıktığı da anlaşılmış oldu. Bu durumun tekrarını engellemek için NHS anti-spam ve anti-virüs sistemleri kuracak.

Okuyucu Yorumları