Hotmail liderliği Gmail'e bırakmak üzere...

Gmail koşuyor, Hotmail bakıyor: Ücretsiz e-posta hizmetlerinde kral değişmek üzere mi?

Hotmail'e Gmail darbesi!

Pek çok internet kullanıcısının en az bir adet ücretsiz e-postaya sahip olduğu biliniyor. Bu konuda öncü olanlardan biri de Microsoft'un Hotmail hizmeti. Yıllarca neredeyse rakipsiz olarak ücretsiz e-posta hizmeti vermeyi sürdüren Hotmail'in tahtını Yahoo bile sarsmayı başaramamıştı. Fakat diğerlerine göre daha genç sayılabilecek Google'ın ücretsiz e-posta hizmeti Gmail bu konuda önemli adımlar atıyor.

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre 2008 yılı içerisinde Gmail'in kullanıcı sayısı %43 oranında artarak 29,6 milyona ulaştı. Aynı dönemde Hotmail ise %5 bir düşüş yaşadı ve 45,7 milyon olan kullanıcı sayısı 43,5 milyona geriledi. Ziyaret sayılarında 2008'de Gmail'in %39'luk artış yaşadığı ve Hotmail'in %4 kan kaybettiği görülebiliyor.

Bu rakamlara göre 2009 için yapılan öngörüler ise Hotmail'i zor günlerin beklediğinin habercisi. Gmail'in yükseliş oranın biraz daha artması ve 2009'da %46 daha büyümesi beklenirken, Hotmail'in %3'lük kan kaybı ön görülüyor. Eğer bu ön görüler doğru çıkarsa 2009 sonunda Gmail toplam 43 milyon tekil ziyaretçiye ulaşacak ve 42 milyonda kalacak olan Hotmail'i tarihinde ilk kez geçmiş olacak.

Okuyucu Yorumları