Hotmail şifreleri ve korkunç gerçek...

Hotmail'in hack'lenmesiyle ortaya çıkan gerçek: En çok kullanılan şifreleri görünce şaşıracaksınız.

Şaşırtıcı Hotmail gerçeği!

Bir güvenlik blogcusunun ele geçirilen Hotmail hesapları üzerine yaptığı araştırma sonucunda çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı! Yapılan araştırma sonucunda ele geçirilen hesaplara arasında kullanılan en popüler Hotmail ve MSN şifresinin 12345 olduğu ortaya çıktı.

Acuntetix blogcusu Bogdan Calin, 10.000 hesabı inceledi. Bunlardan 82 tanesinin şifresinin 12345 olduğunu gördü. Diğer popüler şifreler ise 12345678, 1234567 ve tahmin edebileceğiniz gibi 111111 oldu.

Anlaşılabileceği gibi kullanıcıların büyük çoğunluğu çok zayıf şifreler kullanıyor. Yüzde 43'ü sadece küçük harf kullanırken, kullanıcıların yüzde 19'u sadece sayısal şifre tercih etmiş. Şifrelerin sadece yüzde 6'sı olması gerektiği gibi güçlü şifrelerden oluşuyormuş.

Elbette bu şifreler kaba kuvvet saldırısıyla değil, daha önceki haberimizde ve devamındaki haberde yer verdiğimiz yöntemle ele geçirildi. Bununla birlikte hackerların işini kullanıcıların ne kadar kolaylaştırdığı ortaya çıkıyor.

Şifreniz yeterince güçlü mü? Hesabınızı ele geçirilmekten korumak için Güçlü şifre oluşturma sanatı isimli makalemizi mutlaka okuyun...

Okuyucu Yorumları