How It Works yine bomba gibi!

Popular Science Türkiye editörleri tarafından hazırlanan How It Works'ün ikinci sayısı hazır. Bakalım dergide bizleri neler bekliyor?

How It Works yine bomba gibi!

Ülkemizin dinamik, meraklı ve araştırmacı okurlarının severek okuyacağını düşündüğümüz bir dergi olan How It Works'ün ikinci sayısı yayınlandı. Kasım 2018 itibariyle ülkemizde de yayınlanmaya başlanan bu dergide; Bilim, Teknoloji, Çevre, Ulaşım ve Tarih gibi başlıklar altında birbirinden renkli ve keyifle okuyacağınız yazılar sizi bekliyor. Makalelerdeki yazı dilinin herkesçe anlaşılır olması ve sayfalardaki harika görseller How It Works'ü, okurken zamanın nasıl geçtiğini unutturan bir dergi haline getiriyor. Bu dergi ile dünyanın bilim ve teknoloji gündemini yakından takip edebileceğiniz gibi, Kendin-Yap sayfalarıyla evde kolayca pratik ve ilginç projeler gerçekleştirebilir, Soru&Cevap köşesine kafanıza takılan soruları gönderebilirsiniz.

How It Works yine bomba gibi!

Peki derginin ikinci sayısında okuyucuları neler bekliyor? Teknoloji sayfalarındaki başlıca konular şunlar: Dünyayı Değiştirecek 10 İcat, Desalinasyon, Her Şeyi Delen Tünel, Star Trek Gerçek Hayatta ve Multikopterler Nasıl Havalanıyor? Özellikle Dünyayı Değiştirecek 10 İcat başlıklı makalenin, teknoloji severleri fazlasıyla mutlu edeceğine eminiz.

Gelelim Uzay bölümüne... Kapak konusu da olan "Görünmeyeni Saptamak" başlıklı yazıda, karadeliklerin gizemli dünyasına yolculuk yapacak, onları görüntüleme projeleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceksiniz. Diğer Uzay konuları ise şu şekilde: ESO'nun Optik Tesisi, ISS ile İletişim, Uzaya Hazırlık ve "Yıldız, Gezegene Karşı."

Peki, How It Works'ün ikinci sayısında hangi bilim konuları yer alıyor. Başta Yerçekimine Dair Bilmediğiniz 25 gerçek başlıklı yazı olmak üzere 13 Kimya Hilesi, Karaciğer ve Pankreasın İçinde, 60 Saniyede Bilim ve Kısa Dönem Bellek makalelerinin, okuyucuların ilgisini çekeceğinden eminiz.

How It Works yine bomba gibi!

Derginin Ulaşım bölümünün konuları ise şunlar: Gökyüzündeki Casuslar, Süper Mini Denizaltı, Uçağa Yıldırım İsabet Ederse, Otomobilde Aerodinamik Sanatı ve Dağ Bisikletlerinin Mekaniği.

Çevre bölümünün ağır topu, tabii ki Kamuflaj Ustaları. Bu yazıda, hayvanların, doğada nasıl kamufle olduklarından ve tehlikelere karşı nasıl saklandıklarından bahsediliyor. Hava Durumu Tahmini ise, hepimizin hayatını doğrudan etkileyen bir konuya parmak basıyor.

How It Works yine bomba gibi!

Son olarak Tarih sayfalarına göz atalım: Hayatımızın vazgeçilmezi olan kot pantolonların nasıl ve ne zaman ortaya çıktığını, tarih boyunca nasıl değişimler geçirdiğini hiç merak ettiniz mi? Cevabınız evetse, aradığınız her şeyi Kot Pantolonun Tarihi başlıklı yazıda bulabilirsiniz. Diğer Tarih konuları ise şunlar: Tarihin En Acımasız İcatları, Tesla Bobini ve Düello Geleneği.

How It Works'ün her ay düzenli olarak yayınlanan bölümleri ise, ikinci sayıda da okuyucuları bekliyor: Küresel Bakış, İlginç Bilgiler, Kendin Yap ve Soru&Cevap.

Kıscası How It Works'ün ikinci sayısı yine dopdolu bir içerikle raflarda. Siz de bu içerikten payınıza düşeni almak isterseniz, dergiyi tüm bayilerde bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları