HP, akıllı saat sektörüne adım atıyor!

LG, Samsung ve Motorola derken, dev bir firma daha akıllı saat işine böyle adım attı!

Bir akıllı saat daha!

Bizler akıllı telefonlara kilitlenmiş, hangisi daha iyi kavgasını verirken, giyilebilir teknoloji tarafında çok daha büyük bir rekabeti gözden kaçırıyoruz! Evet, belki akıllı saatler henüz büyük bir pazara sahip değiller ama birbirinden farklı firmalar çoktan olası bir pazar payı için savaşa başladılar.

Son dönemlerde, LG, Samsung ve Motorola ile anılan akıllı saat sektörü, artık yeni bir isme daha sahip: HP. Büyük perakende zincirlerinden olan Gilt ve Amerikalı tasarımcı Michael Bastian ile birlikte çalışan HP, henüz piyasaya çıkmamış olmasına rağmen moda olmayı başaran Moto 360'ı bile gölgede bırakacak bir cihaz ile karşımıza çıktı. Cihazın en büyük özelliği, lüks bir arabadan feyz alınarak üretilmiş gibi farklı, pürüzsüz ve estetik gözükmesi. Bir diğer farkıysa hem yer, hem de model değiştirebilen saat kolları. Tıpkı birçok akıllı saatte olduğu gibi bu güzide cihaz da mesajlar, elektronik postalar, aramalar gibi etkileşimlerde uyarı almamıza imkan sunuyor ve aynı zamanda müziklerimizi de kontrol etmemize ön ayak oluyor.

İşin ilginç kısmı, HP'nin artık standartlaşmış hale gelen Android Wear işletim sistemi yerine, kendi sistemini kullanacak olması. Çıkış tarihi sonbahar dönemli olarak belirtilen cihazın, satış fiyatı hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Okuyucu Yorumları