HP'den Dinamik Akıllı Soğutma

HP, Veri Merkezlerinde Enerji Tasarrufu İçin Dinamik Akıllı Soğutma'yı geliştirdi.

Akıllı Soğutma

HP Dynamic Smart Cooling (Dinamik Akıllı Soğutma) adı verilen yeni enerji yönetim sistemi, HP laboratuarlarının son dört yıldır sürdürdüğü çabaların bir ürünü. Sistem, soğutma amaçlı enerji giderlerinde %20-45 tasarruf sağlamak veya net enerji giderlerini sabit tutarak veri merkezine yeni ekipman ilavesine olanak vermek üzere tasarlanmış bulunuyor.

HP sistemi, veri merkezindeki donanım raflarında kullanılan sensörlerden alınan sıcaklık ölçümlerine dayanarak soğutma sistemini sürekli ayarlamak üzere, akıllı bir kontrol nodunda yer alan özel bir yazılımı kullanıyor. Dinamik Akıllı Soğutma, soğutmayı en çok ihtiyaç duyulan yerlere yönlendirmek için çevreyi aktif biçimde yöneterek kullanıcılara önemli ölçüde tasarruf olanağı sağlıyor. Sistem aynı zamanda, HP'nin, yeni nesil veri merkezlerinin temelini oluşturacak Çevik Altyapı çözümüne de önemli bir katkı niteliği taşıyor.

HP Türkiye Endüstri Standardı Sunucular Satış Müdürü Emre Bilgi, "Tesisleri ve BT'yi bir araya getirmek suretiyle HP müşterileri, veri merkezinde enerjiyi artık sabit bir giderden değişken bir gidere dönüştürebilecek," dedi. "HP'nin bütünsel yaklaşımı, enerji verimliliğiyle BT ölçeklenirliği arasındaki çatışmayı çözerek geleneksel yaklaşımda bir devrim yaratıyor."

HP ayrıca, Dinamik Akıllı Soğutma çözümü çevresinde yeni bir iş ortağı programı da yaratıyor. Bu program kapsamında HP, yeni nesil veri merkezleri için enerji tasarrufu sağlayacak çözümlerin benimsenmesini hızlandırmak üzere önde gelen mimarlık, mühendislik, teknoloji, kamu hizmetleri, emlak ve servis şirketleriyle birlikte çalışacak.

HP Dinamik Akıllı Soğutma sistemi ve HP 3-Fazlı Güç portföyünün, 2007'nin üçüncü çeyreğinde dünya çapında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları