HP'den dizüstü bilgisayar yağmuru

HP, şıklığıyla dikkat çeken 16 farklı laptop modelini aynı anda pazara sundu. İşte yeniler...

HP'den 16 yeni laptop!

HP, yeni malzemeler ve yazılım özellikleri ile donatılmış 16 farklı dizüstü bilgisayar modelini aynı anda pazara sundu. Yeniden tasarlanan dizüstü bilgisayar aileleri, farklı boyut ve konfigürasyonlarda sunulurken, tamamen yeni bir seri olan HP EliteBook şıklığıyla dikkat çekiyor. HP'nin yeni ürünleri, hemen herkesin kişisel stil ve performans ihtiyaçlarını karşılayan mobil bilgi işlem seçenekleri sağlıyor.

HP'nin yeni dizüstü bilgisayar serisi, sıvı metalik HP Imprint 2 yüzey tasarımına sahip bulunuyor. Uçaktan esinlenilerek tasarlanan HP EliteBook ise şirketin kurumsal dizüstü bilgisayar portföyüne yapılan 10 eklemeden biri.

HP dizüstü bilgisayarlar, enerji etkin özellikleri ve kolay geri dönüşüme yönelik özel malzemeleri ile, çevre göz önüne alınarak tasarlandı. Örneğin, pek çok HP dizüstü bilgisayar, cıva içermeyen Illumi-Lite LED display(1) seçeneğiyle sunuluyor. Bu ekran, standart ekranlara göre daha hafif ve enerji dostu. HP, 2010'a kadar bütün dizüstü bilgisayarlarından cıvayı kaldırmayı hedefliyor. Cıva, dizüstü bilgisayar ekranlarında yaygın olarak kullanılan bir madde.

HP dizüstü bilgisayar serisi, aynı zamanda, AMD Turion™ 64 X2 Ultra Dual-Core mobil işlemciler,2 Intel® Centrino®(2) ve vPro teknolojili Intel Centrino 2(3),(4) dahil, en yeni işlemci teknolojilerinden birini seçme imkanı veren ilk ürünler arasında yer alıyor.

Zarif tasarım, güçlü eğlence
HP Pavilion Entertainment dizüstü bilgisayarlar, beklenmedik yeniliklerle dizüstü bilgisayarda yeni bir standardı belirliyor. Bu yenilikler arasında, bilgisayar açıldığında ışıkları yanan ve tam interaktif hale gelen görünmez "sihirli krom" kontrollerin yanı sıra HP QuickPlay ile hemen her yerden yüksek çözünürlüklü TV(5),(6), fotoğraf, film ve müziklere tek tıkla erişim imkanı yer alıyor.

Yumuşak hatlar, isteğe bağlı HP BrightView Infinity Widescreen cam ekranlar, renkle eşleştirilmiş klavyeler ve dokunmatik tablalar, çerçevesiz, ince ve zarif bir görünüm yaratıyor.

Sade ve uygun maliyetli

Sade ve uygun maliyetli

Daha önce yalnızca HP kurumsal sınıf dizüstü bilgisayarlarda bulunan HP ProtectSmart Sabit Sürücü Koruma, şimdi tüketicilere yönelik yeni HP Pavilion dizüstü bilgisayarlara da yerleştiriliyor. Bu teknoloji, dizüstü bilgisayarın düşüp düşmediğini otomatik olarak anlıyor ve bilgisayar yere doğru kısa yolculuğunu sürdürürken, sabit sürücünün bükülmesini otomatik bir biçimde engelliyor. Böylece, dosya ve verilerin kaybedilmesini önlüyor. Seri, aynı zamanda, verileri harici veri depolama sürücülerine yedeklemek için, yüksek hızlı eSATA arayüzü sunuyor.

Sade ve uygun maliyetli stil
Hareket halindekiler için tasarlanan çokyönlü HP Compaq Presario dizüstü PC serisi, yeni bir endüstriyel tasarım ve HP Imprint 2 yüzey kaplaması, bir dizi optik sürücü, dahili kablosuz(7) teknolojiler ve yüksek kaliteli ses, web kamerası ve analog mikrofon yetenekleri içeriyor.

HP, kullanıcılara dizüstü bilgisayarlarını kişiselleştirmede yardımcı olmak için, HP xb4 Dizüstü Medya Bağlantı İstasyonu ve aktif gürültü iptali sağlayan HP Bluetooth® Stereo Kulaklıklar gibi çeşitli mobil aksesuvarlar da sunuyor.

Seçkin mobil profesyoneller
Belli bir tarzı olan mobil profesyoneller için, HP EliteBook, şık ve dayanıklı HP DuraCase kaplamaya sahip bulunuyor. Bu anotlaştırılmış alüminyum dış kaplama, magnezyum alaşımlı bir şasiyle birleştirilerek, MIL-STD 810F askeri standartlarda(8) dayanıklılık testlerinden geçecek biçimde tasarlandı.

İş kritik mobilite

İş kritik mobilite

HP EliteBook, ömrü yollarda geçen çalışanlar için düşünüldü. Avuç içi yüzeydeki anotlaştırılmış alüminyum koruyucu kaplama, önceki dizüstü bilgisayarlarda kullanılan yüzeylere kıyasla çizilmeye karşı 6 kat daha dayanıklı. Bu malzemeler, aynı zamanda yüksek oranda geri dönüştürülebiliyor ve ekonomik ömrü bittiğinde çevreye zarar vermeyecek bir biçimde çöpe atılabiliyor.

En yeni mobil teknolojilerle tasarlanan HP EliteBook, ayrıca sorunsuz ve güvenli kullanım için HP QuickLook 2 yazılımı, HP SpareKey ve HP File Sanitizer içeriyor. Bunun yanında, verileri darbelere, düşmelere ve dökülmelere karşı korumak için şoka dayanıklı sabit sürücü ve dökülmeye dayanıklı klavye sunuyor.

İlk ENERGY STAR® onaylı HP EliteBook konfigürasyonu, yalnızca 2,1 kg ağırlığında olup, 14.1 inç diyagonal geniş ekrana sahip bulunuyor ve isteğe bağlı olarak, cıva içermeyen Illumi-Lite LED ekranla1 birlikte sunuluyor. Mobil haldeyken verimli olabilmek için yeni bir standart belirleyen HP EliteBook 6930p, isteğe bağlı Ultra Capacity bataryayla birlikte 15 saate kadar(9) birleşik pil ömrü sağlıyor.

İş kritik mobilite
Yeniden tasarlanan kurumsal dizüstü "b" serisi, gümüş kaplaması ve magnezyum alaşımlı destek ünitesi ile tanınıyor. Yeni tasarım, kurumsal mobilite için ideal özellikleri bir araya getirirken, Intel ya da AMD işlemcili 14.1 ya da 15.4 inç diyagonal ekran seçenekleri sunuyor.

Standart "s" serisi, klasik kurumsal dizüstü bilgisayarın görünümünü modernleştirmek için saten, yansıtıcı ve siyah üzerine siyah kaplama içeriyor. HP "s" serisi dizüstü bilgisayarlara, HP ProtectTools Güvenlik Yöneticisi dahil güçlü güvenlik özellikleri yüklenmiş bulunuyor. Drive Encryption for HP ProtectTools, dizüstü bilgisayarın kaybolması ya da çalınması durumunda hassas bilgilerin okunamaması için sabit sürücüdeki bilgileri şifreliyor.

Daha fazla veri güvenliği için, "s" serisi dizüstü bilgisayarlar, HP File Sanitizer ve HP 3D DriveGuard içeriyor. HP 3D DriveGuard, üç akslı bir hızölçer sayesinde, ani hareketi algılıyor ve koruyucu aksiyonu başlatıyor. Böylece, dizüstü bilgisayarın sabit sürücüsünün darbelere ya da düşmelere karşı korunmasına yardımcı oluyor.

HP Elitebook şıklığıyla dikkat çekiyor

HP Elitebook şıklığıyla dikkat çekiyor

(1) Ayrıca ya da ek bir özellik olarak satılır.

(2) Bu sistem, AMD teknolojisinin 64-bit işletim yeteneklerinden faydalanmak için, ayrıca satın alınmış bir 64-bit işletim sistemi ve 64-bit yazılım ürünleri gerektirir. AMD teknolojisiyle birlikte çift çekirdek işlem, bu sistemin performansını artırmak için tasarlanmıştır. Mevcut yazılım uygulamalarının çeşitliliği düşünüldüğünde, 64-bit işletim sistemi ve çift çekirdekli işlemci içeren bir sistemin performansı değişebilir.

(3) Intel Centrino Pro ve Intel vPro'nun Intel Active yönetim teknolojisi ve Intel Virtualization teknolojisi gibi bazı işlevleri, çalışmak için ek üçüncü taraf yazılım gerektirir. Centrino Pro ve vPro teknolojilere yönelik gelecek "sanal cihazlar" uygulamalarının bulunabilirliği, üçüncü taraf yazılım sağlayıcılara bağlıdır. Centrino Pro ve vPro teknoloji tabanlı bu nesil donanımın gelecek "sanal cihazlar" ve Microsoft Windows Vista işletim sistemi ile uyumluluğu saptanacaktır.

(4) Çift çekirdek, belli yazılım ürünlerinin performansını artırmak için tasarlanmıştır. Bütün müşteriler ya da yazılım uygulamaları, bu teknolojiden yararlanamayabilir. Intel mimarisi üzerinde 64-bit bilgi işlem, Intel 64 olanaklı işlemci, çip seti, BIOS, işletim sistemi, cihaz sürücüleri ve uygulamalar içeren bir bilgisayar gerektirir. İşlemciler (32-bit operasyon dahil), Intel 64 mimarisi olanaklı BIOS olmadan çalışmaz. Performans, donanım ve yazılım konfigürasyonlarına göre değişir. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

(5) Yüksek çözünürlüklü görüntüleri izlemek için yüksek çözünürlüklü içerik (örneğin WMV HD dosyaları) gerekir.

(6) Sinyallerin bulunabilirliği, orijinal TV sinyalinin, lokasyonun ve diğer faktörlerin gücü ve erişilebilirliği ile sınırlıdır. Performans sorunları oluşabilir; ama üründe arızaya yol açmaz.

(7) Kablosuz erişim noktası gerekir ve dahil değildir. Kamusal kablosuz erişim noktalarının bulunabilirliği sınırlıdır. Kablosuz İnternet kullanımı, ayrıca satın alınmış bir İnternet servis sözleşmesi gerektirir.

(8) Test, ABD Savunma Bakanlığı sözleşme gerekleri ya da askeri kullanım için uygunluğu göstermek amacıyla yapılmamıştır. Test sonuçları, bu test koşulları altında gelecekteki performansın garantisi değildir.

(9) İsteğe bağlı Ultra Capacity bataryası gerekir ve ayrıca satılır. Batarya ömrü, ürüne göre değişir: model, konfigürasyon, yüklü uygulamalar, özellikler ve güç yönetimi ayarları. Bataryanın maksimum kapasitesi, zaman ve kullanım ile birlikte azalır.

Bilgi için
HP Türkiye - (216) 579 79 00

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları