HP'den veri depolama sanallaştırma çözümleri

HP, veri depolama sanallaştırma çözümleri ile "daha fazla veri daha yüksek maliyet değildir" diyor.

HP'den sanallaştırma atağı

İşletmeler, veri depolama konusunda doymak bilmez bir ihtiyaç içindeler ama bütçeler kesiliyor, maliyetleri azaltıp, verimsizlikleri ortadan kaldırma baskıları da artıyor.

HP bu noktada işletmelerin daha azıyla daha çok iş yapmalarına, kemerleri sıkarken büyüyebilmelerine yardımcı olmak için kolları sıvadı;veri depolama konusuna alternatif bir bakış getirerek "Daha fazla veri daha yüksek maliyet demek değildir" dedi.

Bu hedefine yönelik olarak HP, 10 Mart 2009'da düzenlediği basın toplantısıyla SAN Sanallaştırma Hizmetleri Platformu 2.1 (SVSP 2.1) ile birlikte yeni HP 6400/8400 StorageWorks Kurumsal Sanal Dizi ailesini ve yakın zamanda satın aldığı Lefthand Networks çözümleriyle genişlettiği yeni veri depolama sanallaştırma çözümlerini tanıttı.

Yeni veri depolama sanallaştırma çözümleri varolan veri depolama kaynaklarından yararlanma oranlarını artırıp, bu kaynakların yönetim maliyetlerini azaltarak, müşteri altyapılarının ekonomisini değiştiriyor. Bu çözümler sayesinde müşterilerin ek veri depolama kapasiteleri satın alma ihtiyaçları azalıyor. Müşteriler yeni satın almalar yerine, mevcut kaynaklarını zorlu ekonomik koşullarda işlerini büyütecek temel alanlara yeniden tahsis edebiliyorlar.

Şirketler için sanal dizin çözümleri

Şirketler için sanal dizin çözümleri

HP StorageWorks Kurumsal Sanal Dizi 6400 ve 8400 (EVA6400 ve EVA8400) ailesi kurumsal müşterilere yönelik son derece güvenilir, kolay kullanılan ve uygun maliyetli bir veri depolama çözümü. Daha az kaynakla daha fazla veri depolama kapasitesi yönetmek üzere dizi yönetim görevlerini bir araya getirip otomatikleştirmek amacıyla tasarlandı. Kapasitenin yanı sıra performans için de optimize edilen bu sanallaştırılmış veri depolama sistemi uygulama talebine göre otomatik olarak genişliyor ya da daralıyor. Entegre veri koruma yazılımı da hizmetlerde kesinti yaratmadan çoklu diziler arasında gerçek zamanlı veri kopyalama, geçiş ve hızlı geri yükleme hizmetleri sağlıyor. EVA6400 ve EVA8400 veri depolama maliyetlerini yüzde 50 azaltıyor.

Geliştirilmiş HP SAN Sanallaştırma Hizmetleri Platformu 2.1 kullanılabilen veri depolama kapasitesini artıran ağ tabanlı bir veri depolama sanallaştırma çözümü. Sanallaştırılmış veri depolamanın yararlarını çok üreticili SAN ortamlarına genişletiyor. Bu da farklı veri depolama platformlarındaki verilerin erişimi ve yönetimini sağlayarak sonuçta maliyetleri azaltıyor ve verimliliği artırıyor. Yüksek performanslı mimarisi ile, SVSP 2.1 önceki sürümlerine göre iki kat fazla performans, daha fazla ölçeklenebilirlik ve esneklik sağlıyor.

HP Türkiye Kurumsal Sunucu ve Veri Depolama Grup Direktörü Levend İskit "kritik iş uygulamaları için performans, güvenilirlik ve koruma sunan bu çözümler sürekli iyileştirme, çok yüksek oranda erişilebilirlik, sağlam bir veri koruması ve HP Support Plus 24 Hizmetlerini içeriyor," diyor ve "Müşteriler bu çözümlerle veri depolama kapasitelerini daha uygun maliyetlerle yönetebiliyor. Paylaşımlı bir havuz oluşturarak veri depolama kapasitesini daha verimli bir şekilde kullanabiliyorlar ve bazı görevlerin otomatikleştirilmesini sağlıyorlar," açıklamasında bulundu.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları