HP'den yeni dijital baskı çözümleri

HP, posta pulundan bina kaplamaya kadar geniş bir yelpazede geliştirdiği çözümleri tanıttı.

HP'den Yeni Çözümler

HP'nin grafik sanatlara yönelik yeni dijital baskı çözümleri, müşterilere, daha fazla verimlilik, baskı kalitesi ve renk tutarlılığı sağlıyor. Şirketin geliştirdiği bu çözümler, müşterilerin, yüksek kaliteli hizmetler sunmasını, rakiplerinden farklılaşmasını ve kazanç fırsatlarını artırmasını sağlamayı amaçlıyor.

HP grafik sanatlar portföyü, posta pullarından bina kaplamalarına kadar, profesyonel baskı ihtiyaçları için 50'yi aşkın dijital çözüm içeriyor. Bu çözümler, matbaalar, fotoğrafevleri, postaneler, grafik tasarımı şirketleri ve teknik birimler gibi pek çok kurumda kullanılabiliyor.

Yeni HP çözümleri, özellikle şu dört uygulama alanına odaklanıyor: pazarlama malzemeleri, doğrudan pazarlama, fotoğraf ve teknik birimler. Teknik birimler içinde mimari, mühendislik, inşaat, bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve coğrafi bilgi sistemleri (GIS) yer alıyor.

HP Indigo press 5500
Yeni HP Indigo press 5500 ile daha yüksek aylık iş döngüsü, spot renkler için hızlı mürekkep değiştirme ve ekonomik hazır ortamlar dahil çok çeşitli ortamlar için destek sağlanıyor.

Yedi renge kadar baskı yapabilen HP Indigo press 5500, pazarlama malzemeleri, doğrudan postalamalar, kitaplar ve kılavuzlar basan yüksek hacimli üretim ortamları için ideal. Ürün ayrıca, altı renkli (CMYKcm) fotoğraf görüntüleme için yeni light (cyan) ve light (magenta) mürekkepleri destekliyor.

HP Indigo UV Coater
Yeni HP Indigo UV Coater, şirketin ilk dijital baskı tamamlama cihazı olup, yüksek kaliteli renkli uygulamalar için ideal bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Birden fazla HP Indigo baskı cihazını destekleyen HP Indigo UV Coater, basılı malzemelerin zarar görmesini engelliyor; parlak, mat ve saten UV kaplamalarla, basılı malzemelere kaliteli bir görünüm kazandırıyor.

Dijital ön uç çözümleri
HP, yeni ve mevcut Indigo modellerinde etkili işlem yapılabilmesini sağlamak için, pek çok yeni dijital ön uç çözümü sunuyor. Bunlar arasında, HP Indigo Production Stream Server 1.2 sürümü, HP Indigo Production Manager DFE 1.1 sürümü ve Screen Trueflow baskı iş akışı sistemlerine bağlantı yer alıyor.

HP Indigo fotoğraf paketi

HP Indigo fotoğraf paketi

HP Indigo fotoğraf paketi
HP, bu yeni çözümlerinin çoğunu birleştirerek, fotoğraf kitapları, albümler ve tebrik kartları gibi uygulamalara yönelik yeni bir HP Indigo fotoğraf paketi yarattı. Yeni paket, 5500 model baskı cihazı ve HP Indigo Photo Enhancement Server'dan oluşuyor. Photo Enhancement Server, keskinleştirilmesi ve yumuşatılması gereken imgelerin ortaya çıkarılması ve düzeltilmesi, ayrıca kontrast ve gölge detaylarının geliştirilmesi için tasarlandı. Paket, yeni HP Indigo UV Coater ve HP Indigo Production Manager DFE 1.1 sürümünü de içeriyor. Söz konusu sürüm, 16 RIP'e kadar ölçeklenebiliyor ve pek çok baskı cihazını çalıştırıyor.

HP, dünyanın en büyük baskı ekipmanı fuarında

HP, 29 Mayıs - 11 Haziran tarihlerinde Almanya'da yapılacak, dünyanın en büyük baskı ekipmanları fuarı Drupa öncesinde yeni baskı çözümlerini tanıttı. HP, 8A salonunda açacağı toplam 3.750 metrekarelik, fuarın üçüncü en büyük standı ile de, Drupa fuarındaki yerini alacak. Bu kapsamda, yüksek hızlı mürekkep püskürtmeli baskı, ofset ve fotoğraf kalitesinde likit elektrofotoğrafik baskı ve geniş format baskı gibi çözümler sunulacak:

- Yüksek hacimli kitap, postalama, doğrudan pazarlama malzemeleri ve gazete baskısı için, yüksek hızlı, 30 inçlik (762 mm) mürekkep püskürtmeli platform.
- İç ve dış mekan uygulamaları için çevreci bir geniş format baskı alternatifi sunan yeni HP Latex baskı teknolojileri.
- Daha geniş bir HP Indigo portföyü. Buna, yüksek hacimli baskı hizmeti sağlayıcıları için tasarlanan yeni HP Indigo 7000 Digital Press ve pazar lideri HP Indigo press 5500'de yapılan yenilikler dahil bulunuyor.
- HP'nin ilk grafik sanatlar iş akışı portföyü olan HP SmartStream Digital Workflow Portfolio. Bu portföy, müşterilere, farklı pazar alanlarına ve uygulama ihtiyaçlarına yönelik özel çözümlerle birlikte daha fazla esneklik kazandırıyor.

HP, Ölçeklenebilir Baskı Teknolojisine yaptığı 1,4 milyar dolarlık yatırımı kullanarak ürettiği yüksek hızlı renkli dijital baskı platformu HP Inkjet Web Press'i de tanıttı. Platform, verimliliği artırırken, baskı maliyetini düşürüyor. Web Press, grafik sanatlar alanında çalışan profesyonellere, baskı genişliği, renk kalitesi, verimlilik ve maliyet avantajlarını bir arada sunuyor. 30 inç genişliğe kadar olan ruloları 122 m/dak hızında tam renkli basabilen ürün, çok sayıda kaplamasız ortama uyum gösteriyor.

Yeni Indigo'lar

Yeni Indigo'lar

HP, üç yeni Indigo modelini de tanıttı. HP Indigo 7000, HP Indigo W7200 ve HP Indigo WS6000 dijital baskı cihazları, hızlı ve verimli çalışarak analog baskı yöntemlerine kıyasla ciddi maliyet avantajı sağlıyor.

HP Indigo 7000, bir kopyadan binlerce kopyaya kadar çeşitlenen uzunluklarda çok sayıda statik iş üretebiliyor. Ayrıca, her sayfanın farklı olması gereken değişken verili işleri de yapabiliyor. Ürün, yüksek hacimli ticari uygulamalar için, dakikada 120 adet dört renkli sayfa basabiliyor.

HP Indigo WS6000 ve W7000 modelleri, endüstriyel ve ticari uygulamalar için tasarlanmış, Web destekli dijital baskı cihazları olarak dikkat çekiyor. W7000 ise kitap, doğrudan postalama ve tanıtım malzemelerinin basımında kullanılıyor.

Öte yandan, dijital etiket baskı makinesi HP Indigo press ws4500, kaliteyi ve verimliliği artırmak üzere, şimdi EskoArtwork dijital ön uçla birlikte sunuluyor. Ayrıca, HP SmartStream Labels & Packaging Security Manager, ilaç etiketlerinin üzerine tanımlayıcı 2-D barkodlar ya da renkli kaplamalar yerleştirerek, elektronik soyağacı ve izleme-takip uygulamalarını mümkün kılıyor.

Farklı senaryolar için doğru iş akışı

HP Indigo dijital baskı cihazları, HP SmartStream Digital Workflow Portfolio açık, işin yaratılmasından tamamlanmasına kadar olan bütün iş akışını yönetiyor. HP SmartStream ve iş ortağı çözümlerinin birleştirilmesi, ticari baskı, doğrudan pazarlama, kitap basımı, fotoğraf ticareti, etiket ve ambalaj basımı gibi farklı alanlarda hizmet veren kurumlara, daha fazla esnekliğin yanı sıra uyarlanabilir ve ölçeklenebilir çözümler sağlıyor; verimliliği artırma, gelişmekte olan pazarlara uyum sağlama ve yeni büyüme fırsatlarını değerlendirme imkanı veriyor.

Rakamlarla HP Indigo

HP Indigo ile basılan sayfa hacmi, 2003'ten bu yana, her çeyrekte %40'ın üzerinde arttı. Bugün, dünya genelinde, HP Indigo baskı cihazları, yılda toplam 15 milyar adet baskı üretiyor. HP geniş format yazıcıların yıllık baskı hacmi %25 arttı. 2007'de tüm dünyada HP ekipmanlarıyla 549 milyon metrekarelik baskı yapıldı.

Bilgi için
HP Türkiye - (212) 444 0307

Okuyucu Yorumları