HP'nin A3 Yazıcısına Avrupa'dan Ödül

Kısa adı TIPA olan Teknik Görüntü Baskı Derneği, HP Photosmart Pro B9180 yazıcısını "En İyi A3 Fotoğraf Yazıcısı" ödülüne layık gördü.

HP'nin A3 Yazıcısına Avrupa'dan Ödül

12 Avrupa ülkesi ve 31 fotoğraf yayınevinin bir araya gelerek oluşturduğu TIPA (Teknik Görüntü Baskı Derneği), HP Photosmart Pro B9180'i "En İyi A3 Fotoğraf Yazıcısı" seçti. Pro B9180'in bastığı fotoğraflar 200 yıldan uzun bir süre ilk günkü canlı renklerini koruyabiliyor.

Pro B9180, profesyonel fotoğrafçılara ve grafik sanatçılarına kendi eserlerini galeride sergilenebilecek kalitede basabilme imkanı sunuyor. Bu da hem paradan, hem de görsellerin fotoğraf laboratuarına götürülmesi mecburiyetini ortadan kaldırdığı için zamandan tasarruf sağlıyor.

Seçici kurul, ProB9180'in sekiz ayrı HP Vivera mürekkep ile çalışmasından, gerçek renklerde baskı almasından, siyah rengi en doğru şekilde verebilmesinden ve gri rengi tamamen doğal tonlarda basabilmesinden özellikle etkilendiğini açıkladı. Jüri, Adobe Photoshop ve ICC profilleri için HP tarafından geliştirilen baskı eklentileri sayesinde elde edilen rakipsiz renk tutarlılığının da kararında etkili olduğunu duyurdu.

HP Photosmart Pro B9180, daha önce de PMA (Photo Marketing Association) tarafından ödüle layık görülmüştü.

Okuyucu Yorumları